Religion

Emil Tan Engeset er ny kommunikasjonsdirektør i Den norske kirke

KOMMUNIKASJONDIREKTØR: Får jobben fast etter å ha vært konstituert siden oktober.

Engeset kommer fra stillingen som nestleder i avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt. Han har vært konstituert som kommunikasjonsdirektør i Kirkerådet i Den norske kirke siden oktober 2022.

– Jeg ønsker at folk opplever en kirke som er der for dem i både gode og dårlige tider, og som er åpen for alle uavhengig av bakgrunn. Jeg gleder meg til å jobbe med samarbeidspartnere og dyktige kollegaer i min nye rolle, sier Engeset i en pressemelding.

Fra 2011 til 2019 jobbet Engeset for det politiske partiet Høyre, både på Stortinget og i partiadministrasjonen. Han har også vært bystyrerepresentant for partiet i Sarpsborg. I 2019 ble han nestleder i avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt i Kirkerådet.

– Erfaring fra politisk arbeid

Kirkerådets direktør Ingrid Vad Nilsen kaller Engeset strategisk og visjonær.

– Hans bakgrunn og erfaring fra politisk arbeid er en verdifull ballast. I årene han har jobbet hos oss har han vist seg som en solid rådgiver og god kommunikator både innad og utad, sier Nilsen i samme pressemelding.

Engeset overtar stillingen fra Ingeborg Dybvig, som nå er programdirektør for kirkelig organisering og utvikling i Kirkerådet. Han blir ansvarlig for en avdeling med åtte ansatte, og får det overordnede ansvaret for kirkens eksterne og interne kommunikasjon.

Eivind Nicolai Lauritsen

Eivind Nicolai Lauritsen

Eivind Nicolai Lauritsen er vaktsjef i Vårt Land.

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion