Religion

Emil Tan Engeset er ny kommunikasjonsdirektør i Den norske kirke

KOMMUNIKASJONDIREKTØR: Får jobben fast etter å ha vært konstituert siden oktober.

Engeset kommer fra stillingen som nestleder i avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt. Han har vært konstituert som kommunikasjonsdirektør i Kirkerådet i Den norske kirke siden oktober 2022.

– Jeg ønsker at folk opplever en kirke som er der for dem i både gode og dårlige tider, og som er åpen for alle uavhengig av bakgrunn. Jeg gleder meg til å jobbe med samarbeidspartnere og dyktige kollegaer i min nye rolle, sier Engeset i en pressemelding.

Fra 2011 til 2019 jobbet Engeset for det politiske partiet Høyre, både på Stortinget og i partiadministrasjonen. Han har også vært bystyrerepresentant for partiet i Sarpsborg. I 2019 ble han nestleder i avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt i Kirkerådet.

– Erfaring fra politisk arbeid

Kirkerådets direktør Ingrid Vad Nilsen kaller Engeset strategisk og visjonær.

– Hans bakgrunn og erfaring fra politisk arbeid er en verdifull ballast. I årene han har jobbet hos oss har han vist seg som en solid rådgiver og god kommunikator både innad og utad, sier Nilsen i samme pressemelding.

Engeset overtar stillingen fra Ingeborg Dybvig, som nå er programdirektør for kirkelig organisering og utvikling i Kirkerådet. Han blir ansvarlig for en avdeling med åtte ansatte, og får det overordnede ansvaret for kirkens eksterne og interne kommunikasjon.

Les mer om mer disse temaene:

Eivind Nicolai Lauritsen

Eivind Nicolai Lauritsen

Eivind Nicolai Lauritsen er nyhetsleder i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion