Religion

KA har fått sitt første frikirkelige medlem

NYTT MEDLEM: En Vineyard-menighet i Vestfold er blitt det første frikirkelige medlemmet i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter.

– Som selvstendig menighet har vi behov for bistand til å opptre som en profesjonell arbeidsgiver, sier Odd Ivar Langegard som er hovedleder i Vineyard Kristne Fellesskap i Larvik.

KA melder på sin nettside at menigheten er tatt opp som medlem og dermed er den første utenfor Den norske kirke som blir med i organisasjonen.

– Vi ser at vi trenger noen vi kan ringe til, noen som har oversikt, som er oppdatert, som vet hva vi må huske på og som har erfaring med hvordan man løser utfordringer i andre tilsvarende organisasjoner, sier Langegard blant annet.

Han vektlegger at menighet ikke har noen større organisasjon i ryggen som de kan trekke veksler på. Da var innmelding i KA et godt alternativ.

– Innimellom dukker det opp juridiske spørsmål som det kan være kjekt å få belyst og få noen råd om, sier Langegard som leder menigheten sammen med kona Aud-Mari.

– KA har i lang tid vært åpen også for andre trossamfunn enn Den norske kirke, understreker KAs administrerende direktør, Marit Halvorsen Hougsnæs.

– Vi oppfattes nok likevel fortsatt av mange som en arbeidsgiverorganisasjon for Den norske kirke, men merker samtidig større interesse også fra andre trossamfunn om medlemskap. Vi synes denne utviklingen er veldig positiv og ønsker vårt nye medlem hjertelig velkommen til oss, sier hun.

KA var opprinnelig en organisasjon for fellesrådene i Den norske kirke, men er økumenisk forankret og åpen for alle virksomheter med kirkelig og kristen tilknytning.

– Den norske kirke og frikirkene har mye til felles på de områdene vi jobber mest med. Dette handler om å være arbeidsgiver og de kravene som stilles til denne rollen, om rammevilkår og myndighetskontakt, om eiendomsforhold og for noen om drift av barnehage – blant annet, sier Hougsnæs.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion