Religion

Kristenrockbandet Petra klare for sommer-Oase

ROCK: Det over 50 år gamle amerikanske kristenrockbandet Petra skal opptre på Oase og i Sarons Dal i sommer.

Med det blir bandet den musikalske hovedattraksjonen under Oase 2023 som arrangeres i Fredrikstad den andre hele uka i juli.

Bandet skal ha en egen konsert i Kongstenhallen fredag 14. juli, melder Oase.

Det amerikanske bandet har en lang forhistorie. Petra ble dannet allerede i 1972 og regnes som et pionerband innen kristenrocken, preget av å ha oppstått midt i Jesus-vekkelsen som også slo sterkt inn i Norge på 1970-tallet.

Verdens mest populære kristne rockeband

Bandets posisjon var så sterk at det ble ansett som verdens mest populære kristne rockeband med en stor følgerskare og høyt platesalg.

Bandet hentet navnet sitt fra det greske ordet for stein, petra – på engelsk rock – som dermed er flertydig.

Robert «Bob» Hartman regnes som bandets grunnlegger og var sentral blant de fire som var med fra starten. Han spilte i Petra det meste av tiden fram til det ble lagt ned nyttårsaften 2005.

Gjenoppstått flere ganger

Siden har bandet gjenoppstått flere ganger. Ved en rekke anledninger gjennom hele Petras lange liv er bandmedlemmer blitt skiftet ut og er av og til kommet tilbake, som da 40-årsjubileet ble markert i 2012.

Stadig nye gjenforeninger har funnet sted, men bare Hartman er igjen av de fire som grunnla Petra. Han er også med til Norge når det i sommer holdes to konserter, utenom Oase-stevnet også i Sarons Dal.

Dette er en forlengelse av en serie konserter i ulike land som startet i fjor i forbindelse med at bandet markerte 50-årsjubileet sitt. KPK

Les mer om mer disse temaene:

Kristelig Pressekontor

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion