Religion

Pinsepredikant Johannes Engeli er død

PINSEBEVEGELSEN: Predikanten Johannes Engeli (89), som var med på å samle ledere i pinsebevegelsen og trosbevegelsen til «Skandinavisk vekkelseskonferanse», er død.

Det melder Korsets Seier. Johannes Engeli sovnet stille inn på Rolvsøy sykehjem utenfor Fredrikstad fredag.

Foruten menneskene han berørte i løpet av et langt liv som forkynner, vil Johannes Engeli også bli husket for å ha arrangert «Skandinavisk vekkelseskonferanse» sammen med pinseprofilen David Østby i 2002.

Tusenvis av mennesker møtte opp på konferansen, der den fremtredende pinselederen Thoralf Gilbrant og Livet Ord-pastor Ulf Ekman delte scene.

– Det gjorde mye for å forsone pinsebevegelsen og trosbevegelsen, sier sønnen Ivar Engeli til Korsets Seier.

«Nå er han endelig hjemme»

I et portrettintervju med Korsets Seier fra 2017, fortalte predikanten at han fikk kallet om å bli forkynner bare 18 år gammel.

Johannes Engeli kom fra en familie av pinsevenner. Han etterlater seg kona Sølvi og barna Jorun Godø og Ivar Engeli.

De to barna har på hvert sitt vis fulgt i farens fotspor. Jorun Godø er i dag pastor i Filadelfia Ålesund. Ivar Engeli er også aktiv i pinsebevegelsen og tidligere styremedlem i Korsets Seier.

«I ettermiddag sovnet vår kjære gode pappa Johannes fredfullt inn i troen på sin kjære frelser. Nå er han endelig hjemme, som han har lengtet lenge etter», skriver Jorunn Godø på sin Facebook-profil.

Les mer om mer disse temaene:

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg er politisk reporter i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion