Religion

Lovsangs-konferanse måtte avlyses da koronaen brøt ut - nå er den tilbake

LOVSANG: For første gang på tre år arrangeres den tverrkirkelige, nasjonale lovsangs-konferansen med navn «Lovsang23», i slutten av mars.

I løpet av få dager måtte «Lovsang20» avlyses som følge av at Norge stengte ned under koronautbruddet i mars 2020. Tre år senere er lovsangs-konferansen tilbake.

– Det er derfor med ekstra stor glede vi kan ønske velkommen til Lovsang23, sier David André Østby, kreativ pastor i Filadelfiakirken Oslo i en pressemelding.

Konferansen arrangeres i Oslo Kristne Senter sine lokaler på Kjeller den 24. til 25. mars. Det er en tverrkirkelig stiftelse som står bak konferansen.

Mener pandemien påvirket lovsangsmiljøet

Lovsangspastor i IMI-kirken, og styreleder for den tverrkirkelige stiftelsen som står bak konferansen, Øistein Øvergaard, er overbevist om at årets konferanse vil bli det han kaller for en vitamininnsprøytning som vil få positive ringvirkninger i menighetene rundt om i landet.

– Etter pandemien har lovsangsfolket gradvis arbeidet seg ut av apatien, sier han i pressemeldingen.

Øvergaard mener koronapandemien satt sitt preg på lovsangsmiljøet. Han mener de som står i lovsangstjeneste vil få mye igjen for å stå sammen, og lære av hverandre.

«Mesterverk» som tema

Teamet for lovsangs-konferansen er «Mesterverk».

– Forskning viser at vi mister våre kreative evner med årene. Eller kanskje rettere sagt mister frimodigheten til å bruke dem. Jeg håper denne helgen skal gi deltakerne troen tilbake på sitt iboende kreative potensial, sier David André Østby i pressemeldingen.

Deltakerne har femten ulike valgalternativer når det kommer til hva de vil bidra med. Valgene rommer alt fra sang, musikk, teknikk, kreativitet, design, foto og bønn.

Les mer om mer disse temaene:

Julie Horpestad

Julie Horpestad

Julie Horpestad er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion