Religion

Vårt Land avvikler TVL

TVL: Vårt Land avvikler nå selskapet TV Vårt Land AS. Årsaken er lavere inntekter enn forventet, og den krevende økonomiske situasjonen for mediebransjen gjør at risikoen ved videre drift blir for høy.

Selskapet går nå inn i en avviklingsfase, og kanalen vil slutte å sende om kort tid.

– Dessverre har den økonomiske situasjonen i norsk mediebransje snudd. Kanalen ble lansert i oppgangstider, men møtte snart nedgangstider. I høst har de fleste store norske mediekonsern meldt om store kutt, og nå avvikler vi dette prosjektet, sier Bjørn Kristoffer Bore, sjefredaktør og administrerende direktør i Vårt Land.

TVL har vært på lufta siden 22. april 2022, og har i nesten hele sin levetid vært den kristne TV-kanalen i Norge med flest seere.

– TVL har blitt et produkt vi er stolte av, og kanalen har gode seertall. Vi har hatt suksess med våre ambisjoner om både kvalitet, innhold og kjennskap. Dessverre har inntektsutviklingen vært svakere enn forventet. Det er lenger vei fram til lønnsomhet enn vi så for oss. Fortsatt drift ville krevd en vesentlig kapitaltilførsel, sier Bore.

Vårt Land gikk inn i TVL med seks millioner i egenkapital, og har i tillegg gitt selskapet et lån på fire millioner kroner.

– TVL er organisert i et eget selskap. Når TV-kanalen legges ned rammer dette ikke avisdriften i Vårt Land, men pengene Vårt Land gikk inn i TVL med må anses som tapt. Avisen står støtt, og har for tiden et opplag i vekst, sier Bore.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion