Religion

Menighetsleder stanset motorsykkel-tyv utenfor kirke

TYVERI: En stjålen motorsykkel ble denne uken parkert utenfor Hoeggen kirke i Trondheim. Da tyven banket på vinduet for å få den tilbake, ble han konfrontert av daglig leder i Nidelven menighet, Elisabeth Lund.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Kanskje trodde tyven at kirker bare var åpne på søndager og at det derfor var trygt å parkere den stjålne motorsykkelen utenfor Hoeggen kirke i Trondheim på en torsdag. Men i kirken er det aktivitet hele uken, og en av dem som jobber der på hverdager, er Elisabeth Lund, daglig leder i Nidelven menighet.

Hun var på vei til jobb da hun torsdag morgen oppdaget en underlig parkering.

– Jeg lurte veldig på hvorfor noen hadde plassert en motorsykkel rett utenfor kirka, like bak inngangen, forteller hun til Vårt Land.

Hun ville derfor spørre eieren hvorfor sykkelen sto der, og fant navnet hans ved å søke opp registreringsnummeret. Eieren var takknemlig for henvendelsen. Han kunne nemlig fortelle at sykkelen var stjålet i løpet av natten fra boligen i Trondheim sentrum.

Konfronterte tyven

Etter avtale med eier meldte hun saken til politiet, trillet motorsykkelen inn i våpenhuset og låste døren.

– Jeg regnet med at de som hadde stjålet den ikke hadde satt den der uten tanke om å hente den igjen, og det ble viktig å få den inn, sier Lund, som først fortalte historien i VG.

Etter ti-femten minutter banket det en mann på kjøkkenvinduet til kirken.

– Han presenterte seg med navn og sa at han var eieren, men da hadde jeg jo allerede snakket med eier og visste at han ikke kunne ha klart å komme seg hit på så kort tid, sier Lund.

Gjennom et Google-søk visste hun også hvordan eieren så ut, og dette liknet ikke ham.

– Jeg påpekte derfor at motorsykkelen ikke var hans, noe som gjorde ham frustrert og sint. Han sa han ville melde meg til politiet. Men da sa jeg: «Det har jeg allerede gjort». Dermed forsvant han, forteller hun.

Jeg regnet med at de som hadde stjålet den ikke hadde hensatt den her uten tanke om å hente den igjen

—  Elisabeth Lund, daglig leder i Nidelven menighet

Raskt oppklart

Selv opplevde hun ikke situasjonen ubehagelig. Det var tross alt et vindusglass mellom henne og tyven, og han oppførte seg heller ikke truende. I tillegg hadde hun varslet kollegaene sine slik at ingen låste opp kirken, forteller Lund.

Ifølge VG ble saken raskt oppklart. Da politiet kom ga hun en forklaring på hvordan vedkommende så ut og ble vist et bilde av en de trodde kunne være MC-tyven. Hun gjenkjente ham straks, skriver avisen.
Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion