Religion

Misjonssambandet dropper skoleplan

FRISKOLE: Etter ti år legger Norsk Luthersk Misjonssamband planen om å opprette grunnskole i Groruddalen i Oslo på is.

Ti år etter at Misjonssambandet og flere familier i Groruddalen startet arbeidet med å opprette en kristen grunnskole i Groruddalen i Oslo, er planen satt på vent.

– Det er vemodig og ergerlig at vi ikke kan få det til. Men vi legger det på is, vi begraver det ikke, sier Torleif Belck-Olsen i Misjonssambandets skoleseksjon.

Ønsket var en skole med 390 elever fordelt på 1.-10. trinn. Utdanningsdirektoratet godkjente skolesøknaden i 2014, og året etter ble det engasjert enn prosjektleder. Interessen for Groruddalen Kristne Privatskole AS skal ha vært stort, og Udir har godkjent prosjektet ytterligere to ganger.

Men til tross for skolemyndighetens velvilje, har Misjonssambandet slitt med å finne egnede lokaler.

– Vi har snudd alle steiner, såvidt jeg vet. Vi kjenner det meste som har kommet for salg og hva begrensningene er. Markagrensa ligger rundt dalen, det er tre store hovedveier, hovedinntaket for strøm er her, det samme er mye gammel industri og bedrifter som har eksplosjonsfare. Det er generelt veldig mange steder det ikke går an å ha skole, oppsummerer Torleif Belck-Olsen.

En grunnskole fra 1. til 10. klasse med nesten 400 elever krever stort uteareal, der støy, støv og stråling helst ikke kan prege området.

– Neste gang vil vi ikke gå i gang med noe sånt før vi er sikre på at vi har et sted. Det var noen som sa at dette nok kunne bli vanskelig, men vi så for oss at dette skulle gå greit. Vi synes fortsatt det er en god idé, og tar med oss visjonen.

Han bekrefter at de nå vil varsle Udir om beslutningen.

– Vi har fått tre godkjenninger og jobbet i snart ti år med å få til dette. Vi vil være en seriøs aktør på skoleområdet, og da er det riktig overfor både dem som er interessert og skolemyndighet at vi orienterer om at vi ikke kommer til å få det til.

Det var Dagen som først omtalte saken.

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion