Religion

Podkaster fra Vårt Land

NY EPISODE: Johannes’ åpenbaring er den rareste og vanskeligste boka i Det nye testamente, synes mange. Eller er det overhodet ikke sant? Hans Johan Sagrusten har funnet gull i kaoset.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Hans Johan Sagrusten er aktuell med boken Johannes’ openberring. Ein samtidsvisjon. I en ny episode av podkasten Dokka samtaler han med Vårt Lands Åste Dokka om boka bakerst i Bibelen.

– Jeg vet ikke om jeg skal si det er en farlig bok, men den er farlig aktuell. Johannes’ åpenbaring er ei bok du åpner og tenker du skal granske, men så snur det og boka begynner å granske deg. Boka blir subjekt og du objekt. Boka spør: Hvorfor lever du på denne måten? Hva er det du driver med, egentlig?

Sagrusten trekker fram åpenbaringens skildringer av brå endringer i naturen som noe som oppleves særlig aktuelt i vår tid. Det er ikke helt klart hvem som skrev Johannes’ åpenbaring, men Sagrusten forteller at han tilhører de som mener forfatteren er disippelen Johannes.

– Han får en rekke syn, og snubler litt fra syn til syn. Han virker litt uforberedt, og vet ikke hvordan han skal skildre alt. Men er flink å holde fingrene av fatet, og la være å skrive hva han selv tror. Det gjør at boken blir mulig å leve seg inn i for oss også, sier Sagrusten i podkasten.

Hør hele episoden her:


Dokka

I Dokka snakker vi lett om tunge ting. Åste Dokka og ukas gjest tar opp spørsmål knyttet til tro og eksistens.


Kammerset

Kammerset er Vårt Lands politiske podkast som tar deg med inn på kammerset til politikerne. Hva skjer egentlig på bakrommet når det står på som verst? Her får du svar fra Vårt Lands trio Berit Aalborg, Lars Inge Staveland og Emil André Erstad pluss en gjest annenhver uke. Programmet sendes også på TVL.


Eldre podkaster

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion