Religion

Ny leder i Skaperkraft: – Vi står godt plantet som kristne

SKAPERKRAFT: Joakim Magnus er ansatt som daglig leder i Skaperkraft fra og med april 2023. – Vi kan være stolte av de kristne verdiene, som hele det vestlige samfunnet er bygget på, sier han.

– Jeg gleder meg. Jeg er litt entreprenør av personlighet, og synes det er spennende med noe nytt. Men jeg går også inn i det med stor ydmykhet, sier Joakim Magnus, påtroppende daglig leder i tankesmien Skaperkraft.

Han kommer fra jobben som leder for Ungdom i Oppdrag Oslo og leder i Beveg Oslo, og starter som daglig leder i Skaperkraft først i april 2023.

Filip Rygg går med dette av som daglig leder, men vil fortsette i Skaperkraft med styrearbeid og støtte til ny daglig leder.

Magnus håper å kunne sette sitt preg på tenketanken:

– Jeg håper Skaperkraft vil fortsette å være en aktør som utfordrer kirken til samfunnsengasjement. Kristne ledere kan gjerne ta mer eierskap til kulturelle utfordringer, åndelig nød og sørge for byens ve og vel, sier han.

Etablert tankesmie

Skaperkraft som ble startet i 2011 har siden den gang blitt en etablert tankesmie med mer enn hundre artikler på trykk i nasjonale medier hvert år og står bak en rekke bokutgivelser.

Stiftelsen har også et eget forlag, ledertrening, coworking og tilbyr konsulenttjenester til ulike samarbeidsorganisasjoner. I høst kommer en bok om landets diakonale aktører og hvilken betydning diakoni kan ha for vår tid.

– Skaperkraft har blitt en viktig plattform for kristen tro og tanke i samfunnsdebatten og jeg er særlig imponert over arbeidet med ledertreningen som har gått over mange år, sier han.

Magnus forteller at Skaperkraft er på vei inn i en strategi- og visjonsprosess, og vil ikke forskuttere hva tankesmien kommer til å lande på i prosessen:

– Det blir for tidlig å komme med en programerklæring. Men jeg håper vi kan tenke holistisk om evangeliet, istedenfor å bruke for mye fokus på enkeltsaker.

Vi står godt plantet som kristne. Det er viktig at vi ikke prøver å kamuflere det

—  Joakim Magnus

Tuftet på kristne verdier

– Hvorfor trengs Skaperkraft?

– Det er viktig å ha en tenketank i Norge som er tuftet på de kristne verdiene. Samfunnet er inne i en sekulariseringstid. Jeg har troa på at vi som har røtter i kristen tro har mye å bidra med når det kommer til å bygge et godt samfunn.

– Hvor viktig er den kristne profilen for Skaperkraft?

– Vi står godt plantet som kristne. Det er viktig at vi ikke prøver å kamuflere det. Vi kan være stolte av de kristne verdiene, som jo hele det vestlige samfunnet er bygget på, sier han.

Den påtroppende lederen mener det er viktig at tankesmien fortsetter å holde seg nøytrale politisk:

– Vi er opptatt av å være partipolitisk uavhengig, slik at vi kan snakke med alle politiske aktører.

---

Joakim Magnus

  • 42 år fra Ottestad
  • Blir ny daglig leder i Skaperkraft fra april 2023
  • Har de siste ti årene jobbet i Ungdom i Oppdrag Oslo og i Beveg Oslo
  • Gift med Elyse Wilson Magnus, fire barn
  • Er utdannet religions-, historie- og engelsklærer, tar nå en mastergrad i lederskap, teologi og samfunn

---

Les mer om mer disse temaene:

Ingvild Kessel

Ingvild Sandnes Kessel

Ingvild Sandnes Kessel er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion