Religion

Britney Spears fikk ikke gifte seg i katolsk kirke: Kirka hevder hun aldri spurte

BRYLLUP: Britney Spears giftet seg i sitt eget hjem i juni, men hevder hun forsøkte å få en katolsk vielse i ei kirke i Santa Monica. Den forespørselen skal ha blitt avvist.

Tidligere i august la popstjerna Britney Spears ut et bilde på Instagram som viste den katolske kirka i Santa Monica i California.

«Det var her jeg opprinnelig ville gifte meg under pandemien!», skrev hun under bildet av Saint Monica Catholic Church.

Innlegget har blitt slettet i ettertid, men ble publisert ei god stund etter Spears’ faktiske bryllup. Hun giftet seg i sitt eget hjem i Los Angeles med skuespilleren Sam Asghari i juni.

«De sa kirka var midlertidig nedstengt på grunn av korona. Og da jeg to år seinere ville gifte meg der sa de jeg var nødt til å være katolikk og gjennomgå en test! Er det ikke meninga at kirka skal være åpen for alle?»

Etter Spears’ påstander fortalte en representant for den aktuelle kirka til nettstedet TMZ at Spears ikke hadde sendt inn noen forespørsel om å få gifte seg der.

Nå har popstjerna tatt til Instagram igjen for å vise at hun ikke setter pris på å bli kalt en løgner, slik hun hevder hun blir av den nevnte kirka.

Hva skal til for å gifte seg katolsk?

Uansett om Britney Spears sendte inn en forespørsel om å få gifte seg i den katolske kirka i Santa Monica eller ikke, er det spørsmål om hun faktisk hadde hatt mulighet til det. I den katolske kirke er nemlig ekteskap et sakrament, og selv om Spears naturlig nok skulle ønske det, er ikke det åpent for absolutt alle.

Saint Monica Catholic Church i Santa Monica i California

Som en reaksjon på Britney Spears’ uttalte ønske, har Matthew P. Schneider, en katolsk prest i North Carolina, tatt til Twitter for å forklare hva som faktisk kreves av et ektepar for at de skal kunne bli viet i ei katolsk kirke. Han lister opp følgende krav:

  1. Mannen og/eller kvinnen er katolikk.
  2. Ingen har bindinger, for eksempel at de er gift med noen andre.
  3. Begge ønsker det samme som kirken for ekteskapet (at ekteskapet blir permanent, «eksklusivt», at de ønsker å få barn osv.)
  4. De planlegger at de kommende barna skal oppdras katolsk.

Uklar «kanonisk» status

Da presten senere snakket med Catholic News Agency om saken, kunne han ikke gi et tydelig svar på om Britney Spears’ oppfylte de gitte kravene.

– Det er ikke offentlig kjent hva Britney Spears’ «kanoniske» status er for tida, sa Schneider til nyhetsbyrået.

Med kanonisk status refererer han til hva slags forhold hun har til Den katolske kirke.

– Hun ble døpt som baptist, men oppga i 2021 at hun var katolikk. Nå sier hun at hun ikke kan gifte seg i Den katolske kirke fordi hun ikke er katolikk, sier presten.

Er det ikke meninga at kirka skal være åpen for alle?

—  Britney Spears

Britney Spears var i en periode fra 2008 til 2021 underlagt sin fars vergemål, noe hun de siste årene kjempet for å bli fri fra. Vergemålet innebar at faren hennes bestemte hva hun skulle bruke pengene sine på og hva hun fikk gjøre.

---

Britney Spears

  • Amerikansk, 40 år gammel popstjerne oppvokst i Louisiana.
  • Kjent for sanger som «... Baby One More Time», «Oops!... I Did It Again» og «Toxic».
  • Har stadig vært i medienes søkelys, delvis på grunn av sitt relativt turbulente privatliv.
  • Hun hadde sin far som verge i årene fra 2008 og fram til en rettsinstans i Los Angeles opphevet vergemålet i 2021.

Kilde: Store Norske Leksikon

---

Les mer om mer disse temaene:

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion