Religion

Flere oppsigelser i Filadelfia Kristiansand

SIER OPP: Denne måneden slutter hele staben i Filadelfia Kristiansand sitt søndagsskolearbeid, samt deres ungdomspastor. Årsaken skal være misnøye med hvordan menigheten ledes.

Administrasjonsleder Hilde Lunde bekrefter til avisen Dagen at tre ansatte i barnearbeidet og ungdomspastor har sagt opp i pinsemenigheten Filadelfia Kristiansand.

Barnelederne har allerede sluttet, mens ungdomspastor jobber ut august, skriver avisen videre.

Årsaken til oppsigelsene skal ha vært på grunn av misnøye med hvordan menigheten ledes. Det skal flere kilder ha sagt til Dagen om de tre barnehagelederne.

Søker omgående

På menighetens hjemmeside informerer de om ledig stilling i barne- og familiearbeidet:

«Vi har omgående ledig til sammen 140 prosent stilling som leder og medarbeider for barnearbeidet. Stillingene kan deles av 2–3 personer».

Også en av deres pastorer, Jan Kjosavik, avslutter sitt arbeidsforhold i menigheten. Det ble kjent i et brev mandag til medlemmene, opplyser Dagen. Han gikk i desember ut av lederrådet sammen med pastor Thor-Harald Evenstad i protest mot måten menigheten ble ledet. Evenstad sa opp jobben som pastor umiddelbart, mens Kjosavik har fortsatt frem til nå.

I vår ble det gjennomført en ekstern kartlegging og gransking av lederkulturen i menigheten. Da en rapport fra granskingen ble lagt fram for menigheten i april, ba lederrådet menigheten om tilgivelse og stilte plassene sine til disposisjon. I ettertid har flere nye medlemmer av lederrådet blitt valgt inn.

I april ble det også kjent at Wiggo Skagestad gikk ut av lederrådet og avsluttet sin funksjon som hovedpastor i menigheten. Den mangeårige hovedpastoren Øyvind Valvik valgte å gå av med pensjon.

---

Filadelfia Kristiansand

  • Norges nest største pinsemenighet, ifølge Wikipedia, med 1780 tilskuddstellende medlemmer i 2020.
  • Pinsekirke og generasjonsmenighet som holder gudstjenester i bygget Q42 i Kvadraturen i Kristiansand.
  • Selskapet Filadelfia Kristiansand AS er eid av menigheten, og aksjeselskapet eier igjen en rekke datterselskaper, blant annet Kristiansand Kongressenter AS, som driver med utleie av konferanselokaler i bygget Q42.

---

Permitteringer

Filadelfia Kristiansand står i en krevende situasjon, hvor de har slitt med å få økonomien i konferansesenteret Q42 til å gå rundt. Dette har innebåret flere permitteringer av ansatte, hvor blant annet halvparten av de ansatte ble permittert fordi de stod på randen av konkurs.


Les mer om mer disse temaene:

Cathrine Northug

Cathrine Northug

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion