Religion

Nådde sitt hårete misjonær-mål

MISJONS: Nå er Troens Bevis klare for å sende ut misjonærer hver dag i et år.

I fjor satte misjonsorganisasjonen Troens Bevis seg et hårete mål: Innen et år skal én misjonær sendes ut hver bidige dag det neste året. For å innfri denne «1 hver dag»-visjonen har misjonsorganisasjonen jobbet aktivt med pengeinnsamling, og har et uttalt ønske om å nå barn og unge.

I forkant av kveldsmøtet under sommerstevnet i Sarons dal sist helg, viste pengebarometeret at Troens Bevis var en sum tilsvarende elleve misjonærer unna å nå målet. Men innen kvelden var omme trillet enda noen tusener inn, og de er nå beredt til å sende ut misjonærer hver dag i 365 dager. Det skriver avisa Dagen.

Misjonærene vil sendes ut fra en rekke land, deriblant Laos, Burkina Faso, Thailand og Mali. Troens Bevis sender ikke misjonærer fra Norge, men samarbeider med lokale ledere og organisasjoner om å sende ut nasjonale misjonærer i hvert enkelt land.

.

– Ved å tilby dem lønn, blir det mulig for dem å drive med evangelisering og menighetsplanting på heltid, sier Kai Johansen, koordinator for partnermenigheter i Troens Bevis, til Dagen.

Han forteller at snittprisen for en misjonær er 1.200 kroner i måneden. I alt 1.150 misjonærer hadde Troens Bevis i fjor. Denne høsten skal tallet øke betraktelig, ifølge Johansen. Helt siden pandemien brøt ut i mars for 2020 har misjonsorganisasjoner sett seg nødt til å sende hjem sine utsendte.

– Med det bakteppet føltes det ekstra viktig for oss å sende ut enda flere, sier koordinatoren til avisa.

Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion