Religion

Tusenvis på dansefestival-gudstjeneste

FULLT HUS: Det var trangt om plassen da Dansefestivalen i Sel arrangerte gudstjeneste.

– Det er det enkeltstående arrangementet på Dansefestivalen som drar desidert mest folk, sier Øystein Ulen, hovedarrangør for Dansefestivalen i Sel i Gudbrandsdalen.

Årets festival ble arrangert 12.–17. juli, og over 15.000 deltakere var innom i løpet av uka. På programmet for uka finner vi store navn som Anne Nørdsti, Ole Ivars og Rune Rudberg.

Men det desidert mest populære arrangementet fant altså sted torsdag ettermiddag, da 3.000 mennesker benket seg sammen til gudstjeneste. Den enorme pågangen er trolig godt hjulpet av gratis inngang, skal vi tro arrangøren. Både festivaldeltakere og lokalbefolkning deltok.

– Vi inviterer også de eldre, og bidrar med transport fra sykehjemmet. Det er fint å kunne inkludere de lokale i gudstjenesten, sier Øystein Ulen.

Han har hatt hovedansvaret for festivalen i 20 år, og tok initiativ til å inkludere festival-gudstjeneste i programmet for åtte år siden.

– Det har vært veldig populært. Vi har hatt biskoper og store artistnavn innom gudstjenestene, sier Ulen. Mange av dem har også blitt sendt på radio på NRK.

Ulen tror den inkluderende formen på gudstjenesten er grunnen til at folk som deltar på en ellers så sekulær festival, også vil høre Guds ord.

– Folk synes jo det er hyggelig å delta på allsang. I en tid der ikke så mange går på gudstjeneste, tror jeg dette er med på å få folk til å skjønne at man kan oppleve mye fint på messe, tror Ulen.

Telt-gudstjeneste

Hele tre prester var på plass for å arrangere gudstjenesten som ble holdt i festivalens hovedtelt. Prost i Nord-Gudbrandsdal, Birgitte Bentzrød, og vikarprest Paul Skuland hadde ansvar for gudstjenestens gang, mens prest og forfatter Per Anders Nordengen holdt prekenen.

– Det er helt fantastisk at det kommer så mange på gudstjeneste, skriver Nordengen i en e-post til Vårt Land.

Han er strålende fornøyd med at en festival som ellers ikke har noe spesielt fokus på Gud, likevel velger å ha gudstjeneste som en naturlig del av sitt program.

– Dette er en gladsak i en tid med synkende gudstjenestetall, sier Nordengen.

---

Dansefestivalen

  • Arrangert i Sel i Gudbrandsdalen 12.–17. juli 2022.
  • Mellom 15.000–20.000 er innom årets festival.
  • 40 grupper og artister deltar i år med gammelpop, gammeldans, danseband eller folkemusikk.

---

Les mer om mer disse temaene:

Ingvild Kessel

Ingvild Sandnes Kessel

Ingvild Sandnes Kessel er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion