Religion

Jesus på topp og paven i mål. Her er det bibelske fantasy-laget

FOTBALLSPILL: Vet du ikke hvordan du skal sette opp laget ditt? Frykt ikke, her er et salig lag som vi tror kan fungere like godt nå som det ville gjort i bibelsk tid!

Hvert år spiller fotballentusiaster verden over fotballspillet Fantasy Premier League. Fantasy-sesongen er nå i gang, og managere verden over setter sammen lag for å starte sesongen best mulig.

Her gir Vårt Land deg et kristelig lag.

Spillet fungerer ved at spillere – eller trenere – setter sammen sine lag, og hvis en spiller på ditt lag gjør det bra i virkeligheten får du poeng på spillet. Det er stor prestisje i å sette sammen det beste laget.

Som alle andre Fantasy-lag behøver laget et lagnavn. Her er Goalgata FC, med Jesus som spiss.

Paven i mål

Kledd i litt andre klær enn de andre og en som virkelig gjør sitt ypperste for å redde de rundt seg fra nederlag. Valget av keeper falt enkelt på Newcastles Nick Pope.

Paven kom nylig fra Burnley som rykket ned fra det ypperste selskap sist sesong, og vi håper Peters etterfølger holder buret rent denne sesongen.

På benken sitter David Raya. En kongelig på laget hjelper alltid, og ingen motstander blir for store med ham tilstede.

POPE: Ikledd noe andre klær enn de andre spillerne rundt seg har vi Nick Pope i mål. Vi håper paven holder nullen ofte for Newcastle.

En engel som passer på

Førstemann i forsvarsrekka er selvskreven. Adam Webster på Brighton hadde en stor sesong i fjor, og han bør være først på alle lag.

Det er viktig med noen som kan forkynne viktige beskjeder, og som kan spre glede bakerst i forsvaret. Derfor får Webster besøk av Arsenals Gabriel. Vårt Land håper han kan rage høyt over alle andre i duellene.

Som back er hurtighet alfa og omega. Om vi skal tro forfatteren selv var apostelen Johannes rask (Joh 20,4), derfor er navnebror i Manchester City João (portugisisk for Johannes) Cancelo med. En favoritt blant mange managere, og rett inn på Vårt Lands lag.

Et lag trenger også gode ledere. Vi håper Aaron Creswell kan være dette. En god visekaptein, som vil gjøre alt for å se laget gjøre det godt.

Med Peter fraværende i ligaen må vi gå for det nest beste, en bror. Apostelen Andrew (engelsk for Andreas) Robertson tar dermed den siste plassen i forsvaret.

POENGFANGST: Med Fred, erkeengelen Gabriel, førstevalget Adam og helgenen Saint-Maximin bør laget hente solid med poeng.

Tvilsom på midten

De beste midtbanespillerne er de som klarer å holde roen selv når det stormer. Vi håper at Manchester Uniteds nummer 17, Fred, gjør susen. Fred er med oss, måtte Fred være med (på) ditt lag også.

Det skal godt gjøres å være mer hellig enn en helgen. Allan Saint Maximin er derfor selvskreven. Nærteknikken hans er som en nådegave, og vi håper han vil la seg bruke som et redskap for Gabriel Jesus’ vilje.

Effektivitet er viktig på en fotballbane, spesielt i avslutningssituasjoner. Vårt Land håper derfor at Marcus Rashford, slik som evangelisten, vil kunne gjøre ting enkelt. Slå korte pasninger, og heller la andre gjøre vanskeligere ting.

Om Vårherre hadde valgt landsmål som sitt språk, ville nok valget falt på «Min Son», og nettopp derfor får Tottenhams Heung-Min Son plass på dette laget.

West Hams Thomas Soucek er også inne på laget. Med ymse skadehistorikk er han noe tvilsom, men vi håper han kan fylle hullene på midten.

JESUS: Helt uten skyld, og med en «hotline» til høyere makter, er Jesus kaptein på vårt lag.

Jesus på topp

Michail Antonio er kraftspissen på Goalgata FC og West Ham. Sterk nok til å vinne over en drage, og flyr høyt i dueller. Håpet er at han unngår måltørke.

Cristiano Ronaldo får fansen til å juble for spektakulære mål. Fornavnet har røtter fra Kristus, og med fullt navn, Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, der Santos betyr hellig på portugisisk, blir dette bra.

Vårt Lands kaptein, og leder, er Gabriel Jesus. En ledestjerne som kan være et lys om sesongen blir mørk.

---

Fantasy Premier League

  • Et virtuelt fantasy-spill med over ni millioner spillere verden over.
  • Spillere setter opp en tropp på femten spillere som spiller i den engelske toppdivisjonen.
  • Poeng blir delt ut dersom spillere gjør det bra i Premier League. For eksempel får en spiss fire poeng om han scorer.
  • Årets Fantasy-sesong gikk live tirsdag 5. juli, og første runde korrelerer med Premier Leagues første runde som starter femte august.
  • Bli med i Vårt Lands Fantasy-liga med koden: JPFBBF

---

Noen forbehold

Hverken Nathanael Clyne, Andreas Pereira, Kalvin Philips, Marc Roca eller Shandon Baptiste fikk plass.

Premier League er heller ikke den eneste ligaen i verden, og overgangssesongen er heller ikke over. Alle engelske lag kan fram til september selge og kjøpe spillere, så ligaen kan få nye navn.

Angel di Maria, Tammy Abraham, Junior Messias og Victor Moses er blant spillere som kan bli aktuelle om de skulle ta reisen til øyriket.

Vårt Land FC:

DRØMMELAGET: Jesus på topp og paven i mål bør sikre laget gode poeng. Thomas er tvilsom og havner fredfullt på benken. Adam Webster er førstemann inn om noen skulle bli skadet.

Det flerreligiøse laget

Om man skulle ønske å inkludere flere religioner, er det mange gode å velge mellom.

Det naturlige førstevalget er Mohammed Salah. Han garanterer målpoeng, og er en strateg uten like. Få evner å slå et lag med han.

For evolusjonister kan også Liverpools storkjøp Darwin Núñez være pirrende. Han er opprinnelig fra Brasil, og kan måtte bruke litt tid på å tilpasse seg nye omgivelser før han utvikler seg til en stor spiller.

Bli med!

Bli med i Vårt Lands fantasy-liga for å se om du klarer å slå vårt bibelske lag. Bruk koden: JPFBBF

Johannes Nyborg

Johannes Nyborg

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Religion