Religion

Gjenoppbygget kirke etter 9/11 innvies som nasjonalhelligdom

USA: Den gresk-ortodokse kirken St. Nicholas ble ødelagt under terrorangrepet i 2001. Mandag ble den innviet som en nasjonalhelligdom.

Mandag 4. juli ble St. Nicholas-kirken innviet som nasjonalhelligdom i New York. Den opprinnelig gresk-ortodokse kirken ble grunnlagt i 1916 ved nedre Manhattan, men ble ødelagt under terrorangrepet 11. september 2001.

Det skriver nyhetsbyrået Religion News Service.

St. Nicholas lå like under World Trade Center-tårnene, og var det eneste gudshuset som ble ødelagt under terrorangrepet, ifølge CBS New York.

Gjenoppbyggingen av kirken ble finansiert gjennom en ideell organisasjon The Friends of St. Nicholas, i tillegg til private donasjoner. Totalt kom donasjonsbeløpet på 95 millioner dollar.

Under terrorangrepet gikk nesten 3000 menneskeliv bort. Dem vil kirken minnes.

«Kirken vil skinne som et åndelig fyrtårn for håp og gjenfødelse for å verne om minnet til de som gikk tapt under den skjebnesvangre dagen og for å bygge en bedre fremtid for generasjoner som ennå ikke er født», skriver kirken på sine hjemmesider om kirken som nasjonalhelligdom.

?

Det var flere til stede under åpningen, hvor folk satt både innenfor og utenfor kirken.

Religion News skriver at St. Nicholas vil være et interreligiøst rom, hvor målet er «å gjenoppbygge som både den opprinnelige gresk-ortodokse kirken, men også som et rom der et mangfold av tro og respekt for andre trostradisjoner kan feires», ifølge en offisiell uttalelse fra erkebiskopen.

Den nye kirken ble designet av den spanske arkitekten Santiago Calatrava, hvor designet er inspirert av Hagia Sofia, eller Sofiakirken, en moské i Istanbul, Tyrkia.

I september er det 21 år siden terrororganisasjonen al-Qaida gjennomførte fire koordinerte terrorangrep i USA. Til sammen døde 2977 mennesker i terrorangrepet, som mer enn noen annen begivenhet skulle prege verden de neste tiårene.

Se innvielsen av kirken under:

Les mer om mer disse temaene:

Cathrine Northug

Cathrine Northug

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion