Religion

Dette er Bibelselskapets nye generalsekretær

NYANSETTELSE: Øyvind Haraldseid blir den første frikirkelige lederen for Bibelselskapet gjennom historien.

1. oktober begynner den nylig avtroppede generalsekretæren i Misjonskirken Norge i sin nye stilling i Bibelselskapet.

– I hele mitt liv har jeg vært opptatt av å gjøre Bibelen tilgjengelig, forstått og brukt. Å få lede Bibelselskapet og deres team ser jeg som et stort privilegium, sier Øyvind Haraldseid i en pressemelding.

– Å skulle ha ambisjoner for Bibelen er det et alvor over, sier han om å skulle lede Bibelselskapet.

– Det er boken vi betegner som Guds ord. Slik sett må mine ambisjoner samstemme med Hans ambisjoner for «sitt ord». Det er opplagt et poeng at alle burde ha denne gaven, som Bibelen er, men vi er da enda ikke i mål: Gaven må også pakkes opp og brukes. Ambisjonen er at alle skal ha en bibel, men også bruke den, sier Haraldseid.

Mindre lesing

En utfordring Haraldseid og Bibelselskapet står overfor, er at det stadig leses mindre i Bibelen.

– Dette har også konsekvenser for bibelbruken. For når redusert lesing kombineres med at forkynnelsen i kirkene stadig dreier fra bibelundervisning til tematisk forkynnelse, så tror jeg det kan gjøre noe med vårt forhold til Bibelen, sier Haraldseid i pressemeldingen.

– Å skape en fornyet nysgjerrighet og begeistring for Bibelen tror jeg vil være viktig. På dette området gjør Bibelselskapet veldig mye bra allerede, men jeg gleder meg til å utforske nye måter å åpne Bibelen både i Norge og internasjonalt.

---

Bibelselskapet

  • Grunnlagt i 1816, og har som formål å oversette og utgi Bibelen, og fremme bibelbruk.
  • Stiftelsen driver også innsamling til bibelmisjonsarbeid internasjonalt i samarbeid med De forente bibelselskaper (UBS).
  • I tillegg til Bibelen og bibelbruksbøker utgir Bibelselskapet også andre bøker under merkenavnet Verbum.
  • Kilde: bibel.no

---

Styreleder i Bibelselskapet, Rune Yndestad Møller, forteller i pressemeldingen at han er godt fornøyd med ansettelsen, og understreker at Haraldseid blir den første frikirkelige generalsekretæren gjennom Bibelselskapets 200 år.

– Øyvind Haraldseid har vist oss en god kommersiell forståelse, har erfaring som misjonær i feltet og med mange år som en viktig bruker av Bibelselskapet i form av sin rolle som generalsekretær i Misjonskirken, har han en helhetlig forståelse av vårt samfunnsoppdrag både nasjonalt og internasjonalt, sier Møller.


Les mer om mer disse temaene:

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion