Religion

Stolt og rørt etter gjennomføringa av The Send: Nærmere 10.000 deltok

VELLYKKA: Etter nærmere to års planlegging gikk omsider misjonskonferanse The Send av stabelen på lørdag. Billettsalget de siste dagene oversteg det arrangørene på forhånd hadde håpa på.

Endelig var det altså gjennomført – det økumeniske giga-arrangementet The Send har for første gang blitt arrangert i Europa. Lørdag var nærmere ti tusen mennesker samla på Telenor Arena utenfor Oslo. Rundt hundre bidragsytere var oppe på scenen i løpet av de tolv timene arrangementet varte, for å lede lovsang, bønn, tilbedelse og holde taler.

– Det er nå det virkelige arbeidet starter, sier Ann-Helen Sperrud.

Hun er nestleder for Ungdom i oppdrag (UIO), initiativtakeren bak The Send i Norge. Hun var tydelig både stolt og rørt da hun møtte Vårt Land etter at deltagerne hadde dratt hjem lørdag kveld.

Nå håper hun og de 28 andre organisasjonene som står bak The Send at tusenvis av unge skal melde seg til dyst for en ny vekkelse i Europa. I ukene som kommer har man derfor satt opp 120 telefonlinjer for å følge opp de som ønsker å bidra.

– Meninga bak The Send har aldri vært å lage et arrangement, målet har vært å skape en bevegelse.

Billettsalg over all forventning

På en pressekonferanse fredag morgen kunne UIO informere om at det var solgt 7.800 billetter, og fortalte pressen at de håpa at salget skulle nærme seg 8.500.

Lørdag kveld kom fasiten: Ifølge Sperrud endte antallet solgte billetter på 9.377. I tillegg kommer det om lag 500 frivillige, og arrangementet endte dermed opp med å bli det desidert største kristne arrangementet i Norge på mange år.

Det er spennende hva som kan komme ut av det når så mange kristne er samlet for å spre Guds ord og Guds rike

—  Emil Dernánd

---

The Send

  • Ble arrangert på Telenor Arena 25. juni 2022.
  • Gjennom tolv timer med lovsang og taler ønsket The Send utfordre unge til misjon i Norge og i utlandet.
  • The Send ble arrangert for første gang i Florida i 2019, med 58.000 deltakere. De samlet 150.000 personer i Brasil i 2020.
  • I Norge er Ungdom i Oppdrag initiativtaker. De samarbeider med en rekke andre kristne organisasjoner.
  • Rundt 500 frivillige var involvert i forberedelsene og gjennomføringa på Telenor Arena.
  • Billettsalget endte på 9.377.

---

Løfta skoa over hodet

Entusiasmen var stor både da norske Impuls og den brasilianske lovsangsgruppa Dunamis sto på scenen. Da det store trekkplasteret Kari Jobe gikk på scenen med ektemannen Cody Carnes var gulvet smekkfullt, og knapt noen satt på stolene.

Det store høydepunktet for mange Vårt Land snakka med kom imidlertid da Lindy & The Circuit Riders framførte låta «Here Am I, Send Me». Lovsangen tar utgangspunkt i det samme bibelverset som er bakgrunnen for navnet «The Send».

I Jesaja 6,8 hører profeten Gud rope «hvem skal jeg sende, og hvem vil gå for oss?», hvorpå Jesaja svarer «se, her er jeg. Send meg!». Stemninga i arenaen var elektrisk da tusenvis av ungdommer tok av seg skoa, løfta dem over hodet, og ropte det samme.

Øyeblikket satte åpenbart i gang sterke følelser hos mange – både høylytt gråt og jubelrop var utbredt blant publikummet foran scenen.

– Jeg kjente at det hadde bygget seg opp hele dagen, og i det øyeblikket fikk alt utløp. Da kjente jeg tårene strømme på, kommenterer Sperrud etterpå.

The Send Norge 2022 i Telenor Arena.

Ba om enhet

Nestleder i Ungdom i Oppdrag Ann-Helen Sperrud. The Send. Min Tro.

Et gjennomgangstema under konferansen var formaninga om kristen enhet – et tema som sto i stil med det breie mangfoldet av organisasjoner som sto bak The Send Norge. Kirkelig enhet var også temaet da forfatteren Francis Chan, den kanskje mest kjente av bidragsyterne, talte til forsamlinga.

– Jeg tror mange av dere som er her i dag kan kjenne på følelser som «jeg har ikke lyst til å være baptist», eller «jeg liker jo ikke engang navnet pentekostal – jeg har bare lyst til å være kristen», sa han.

Chan gikk så videre til å be for kirkelig samling og håpet om at man en dag kan «dele måltidet» sammen i éi kirke.

Sperrud utdyper, og sier at det økumeniske samarbeidet har imponert mange av de internasjonale bidragsyterne. Samtidig understreker hun at mye av grunnlaget for dette bygger på det tverrkirkelige samarbeidet som allerede har vært i Norge i mange år.

– Vi skal anerkjenne de som har gått før oss, men jeg vil si at vi så absolutt har levert et bidrag til dette. Jeg tror at mange av de spørsmålene som har vært kirkesplittende ikke er så viktige for unge i dag. Unge er opptatt av Jesus, og så ser de seg om, og finner sammen med de som gjør det samme, konkluderer UIO-nestlederen.

The Send Norge 2022 i Telenor Arena.
Jor Hjulstad Tvedt

Jor Hjulstad Tvedt

Jor Hjulstad Tvedt er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

VL anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion