Religion

650 overnatter i Ekeberghallen før The Send

MISJONSARRANGEMENT: Grupper med mennesker som skal delta på helgas store arrangement, ankommer Oslo. Mange av dem skal sove rett ved en rockefestival.

Til det store økumeniske misjonsarrangementet The Send, som går av stabelen i Telenor Arena 25. juni, er det venta rundt 8.000 deltakere. Da det under planleggingsprosessen viste seg at mange av hotellene i Oslo hadde få ledige rom og dessuten var veldig dyre, måtte arrangørene se seg om etter innlosjeringsmuligheter for deltakere og frivillige.

– Det er jo veldig enkelt her, de har med seg soveposer og liggeunderlag, men jeg har vært og handla for å sørge for at de i hvert fall får god frokost, sier Bente Sandtorp.

Hun er ansvarlig for innkvarteringa i Ekeberghallen. Til vanlig jobber hun som pastor i baptistmenigheten Home Church i Oslo.

Hun kan fortelle at 644 har meldt seg på overnattinga, derav flere grupper fra blant annet Brasil, Portugal og rundt om i Norge.

Utenfor hallen høres den dundrende musikken fra festivalen Tons of Rock som også finner sted denne helga like i nærheten av hallen.

Bente Sandtorp forteller at Ekeberghallen mottok nabovarslet om festivalen litt seint, og at The Send dermed kunne kansellere avtalen hvis de ville, men at hun ser lyst på situasjonen slik den er nå.

– Vi har fått beskjed om at konsertene skal være over klokka tolv, og jeg tror ikke vi kommer til å få ro her før klokka tolv uansett, sier hun og smiler.

The Send innkvartering Ekeberghallen
Bente Sandtorv, pastor i Homechurch

– Sykt gira!

Aysha Menegasse, Jessyca dos Santos, Ana Gabrieli Vidal og Julia Aoki tilhører den brasilianske delegasjonen som har ankommet Oslo. Til sammen teller den 140 mennesker.

– Vi er sykt gira! Vi kom hit bare for dette, så det er veldig kult å se hva Gud gjør her i Norge, forteller Aysha Menegasse.

Brasilianerne tilhører Ungdom i Oppdrag (UIO) i Brasil. De skal være med på gjennomføringa av arrangementet og hjelpe til på ulike områder.

Menegasse forteller at hun selv deltok på The Send da det ble arrangert i São Paulo i 2019, men at hun ikke forventer at lørdagens arrangement blir noen gjentakelse.

– Jeg tror ikke det blir likt. Jeg tror alle «The Send» er helt unike avhengig av hvilket land det befinner seg i, forklarer hun.

Ana Gabrieli Vidal har derimot ikke med på The Send før, men sier seg enig i venninnas antakelser:

The Send innkvartering Ekeberghallen

– Gud berører alle mennesker på ulike måter, så jeg tror han også vil berøre land på ulike måter, sier Vidal.

The Send innkvartering Ekeberghallen
Aysha Menegasse og Ana Gabrieli Vidal

– Er det noen talere dere gleder dere ekstra til å høre i morgen?

– Egentlig alle, sier Aysha Menegasse, og understreker at hun først og fremst er på The Send for å tilrettelegge for deltakerne, som hun håper får merke Guds tilstedeværelse.

---

The Send

  • Arrangeres på Telenor Arena 25. juni 2022.
  • Gjennom tolv timer med lovsang og taler vil The Send utfordre unge til misjon i Norge og i utlandet.
  • The Send ble arrangert for første gang i Florida i 2019, med 58.000 deltakere. De samlet 150.000 personer i Brasil i 2020.
  • I Norge er Ungdom i Oppdrag initiativtaker. De samarbeider med en rekke andre kristne organisasjoner.
  • Rundt 500 frivillige er involvert i forberedelsene og gjennomføringa på Telenor Arena.

---

Les mer om mer disse temaene:

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion