Religion

Interessen sprenger nesten bibelskolen

BIBELSKOLE: Over 100 har sagt ja til en plass på Indremisjonsforbundets bibelskole på Bildøy neste skoleår. Det er det høyeste antallet de siste ti åra.

Skolen vest for Bergen er nesten på bristepunktet med et så høyt søkertall som i år.

– Det er mange som må bo på dobbeltrom. Vi må også bruke en personalbolig som vi normalt bruker til utleie, sier rektor Gunnar Ferstad til Sambåndet som er hovedorgan for Indremisjonsforbundet (ImF), bibelskolens eier.

– Helt på grensa

Ferstad har akkurat sendt av gårde sitt siste kull som rektor og avslutter på topp. Til høsten overlater han tømmene til Andreas Evensen. Ut fra dagens tall vil han få 103 studenter.

– Vi har en rammegodkjenning for 120 studenter, og det er først og fremst gledelig med så god søkning, men vi er nå helt på grensa for hvor mange vi kan ta imot. Det er ikke det at vi ikke har plass til studentene på skolen, men fellesrom som matsal og foredragssal er ikke rigget for mer enn 100 studenter om gangen, sier Ferstad til Kristelig Pressekontor.

Han legger til at Utdanningsdirektoratets godkjenning av studenttallet gjelder linje for linje, ikke bare for det totale antallet plasser. Det gjør inntaket av studenter mindre fleksibelt.

– Når det er så sprengt, må dere da bygge ut?

– Nei, det har vi ingen planer om per dato, men vi er nå rundt grensa for det vi kan ta imot av studenter, medgir Ferstad som oppgir at den ene av fire personalboliger vil bli brukt av studenter fra skolestart 20. august.

Av de søkerne som har sagt ja til plassen på Bibelskolen på Bildøy, har 20 søkt på Credo-linjen, 40 på Krik-linjen og 11 har på lovsangslinjen. Disse linjene er nå fulltegnet. 14 har søkt på internasjonal linje som kun har én ledig plass, og 18 på tjenestelinjen der det er en ramme på 25 studenter.

GLAD: – Først og fremst er det gledelig med så god søkning, men vi er nå helt på grensa for hvor mange vi kan ta imot, sier Bildøy-rektor Gunnar Ferstad.

Over 220 søkere

– Det er en tommelfingerregel at det er dobbelt så mange søkere som det antallet vi tar inn, sier den avtroppende Bildøy-rektoren til KPK.

Han opplyser at det er over 220 søkere til skoleåret som starter til høsten, en økning på 10 prosent fra i fjor. Samtidig har antallet som har sagt ja til en plass på bibelskolen gått opp med 5 prosent. Så langt har altså 103 svart positivt på tilbudet om studieplass.

Dette sier ikke nødvendigvis hvor mange som til slutt kommer til å gå der, for hver høst er det noen som har fått plass, som likevel ikke dukker opp ved skolestart.

– I fjor var det 99 ungdommer som hadde sagt ja, men vi endte med 92, sier Ferstad.

Her sier han erfaringene fra de siste åra har variert noe. Enkelte år har ingen med plass ved skolen falt fra i løpet av sommeren, andre år har det vært et betydelig frafall.

Fra skolen forsøker de i motvirke dette ved å ha tett kontakt gjennom sommeren med dem som til nå har akseptert tilbudet om å gå på Bildøy.

Nye linjer

– Jeg tror de to nye linjene vi opprettet høsten 2021, har hatt særlig innvirkning på søkertallet, sier Ferstad med henvisning til skolens internasjonale linje og Credo-linjen som tilbyr fordypning i bibelfag. Studentene på den første tilbringer store deler av skoleåret på reise utenlands, og rektor Ferstad tror reisemålene har trukket mange ekstra søkere de siste to åra.

De som går på Credo-linjen konsentrerer seg utelukkende om Bibelen. Et slikt rendyrket bibelstudium minner mer om hvordan bibelskoler ble drevet for en del tiår siden.

– Begge disse linjene er fulltegnet også for neste skoleår, sier Ferstad.

Til Sambåndet sier rektoren også at han tror god markedsføring har spilt sterkt inn når søkertallene er så høye. Fornøyde studenter er også gode «reklameplakater», tror han.

– Vi synes det er kjekt å fylle rommene, og det er en gledelig utfordring at vi har så mange søkere, sier han.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion