Religion

Dette er megakirkepastor Rick Warrens arvtaker

NY ÆRA: Den innflytelsesrike pastoren og bestselgende forfatteren Rick Warren gir seg etter over 40 år i Saddleback Church. Nå har menigheten funnet sin neste åndelige leder.

Den nå 68 år gamle profilerte pastoren og forfatteren Rick Warren kunngjorde for ett år siden at han snart skulle gi seg som hovedpastor i megakirken Saddleback Church i California.

Kirken er blant USAs aller største, og den største i delstaten California, og har rundt 30.000 besøkende hver uke. Warren ville derimot ikke tre til side før menigheten hadde funnet en arvtaker.

Søket etter kirkens neste hovedpastor har pågått i et års tid, og ifølge CBN News skal over 100 personer ha blitt vurdert – og mange bønner blitt bedt.

Nå er menighetens nye hovedpastor på plass: Andy Wood.

Wood kommer fra pastorrollen i Echo Church, og får med seg kona Stacie Wood som «teaching pastor». I en e-post til medlemmene av Saddlebach Church i forsamlingen i Orange County skrev Rick Warren torsdag:

«I ettermiddag, på vårt stabsmøte, kunne jeg endelig offentlig annonsere at vi har funnet Guds par til å lede menigheten vår, og at de har sagt ja til å komme». Nyheten er blant annet omtalt av Christianity Today.

Her kan du se introduksjonen av det nye pastorparet:

– Surrealistisk

Rick Warren grunnla Saddleback Church, som hører til Southern Baptist Convention, i 1980. Kirken har nå forsamlinger på 14 steder i California. Megakirkepastoren har også forfattet en rekke bestselgende bøker, og ble for mange særlig kjent da han ledet forbønn for Barack Obama da han ble innsatt som president i 2009.

Det nye pastorparet går løs på gjerningen med spenning og glede, forteller de i introduksjonsvideoen på kirkens Youtube-kanal.

– Stacie og jeg er så glade for å ha fått privilegiet å tjene i denne rollen, sier den nye hovedpastoren Andy Wood.

– Det er fortsatt et surrealistisk øyeblikk for oss å bli kallet av Gud til å bli de nye pastorene i Saddleback Church – en fantastisk kirke som Gud har brukt til å påvirke hele verden, sier Wood.

I e-posten til menigheten forteller Warren:

– Kay (kona, red.anm.) og jeg har stor tro på dette paret. Vi elsker dem så høyt, og vi er sikre på at Gud har forberedt og valgt dem til å ta over stafettpinnen og løpe den neste etappen av Saddleback maraton.

– Vi oppriktig, dypt, sikkert og uforbeholdent stiller oss bak dette paret til å ta kirken vår til det neste nivået av vekst og påvirkning, skriver Warren.

– Dette er ikke slutten

I fjor la Rick Warren ut en Youtube-video hvor han snakket om sin egen avgang. Der sa han at da han grunnla Saddleback, lovet han å lede kirken i 40 år. Det har han nå gjort – i 42 år.

– Dette er ikke engang starten på slutten, dette er starten på innledningen, sa den profilerte pastoren i 2021.

I mai samme år fikk Saddleback Church oppmerksomhet da de ordinerte sine tre første kvinnelige pastorer. Kirkesamfunnet Southern Baptist Convention, som Saddleback er tilknyttet, tillater bare mannlige pastorer, og møtte både ros og kritikk etter dette veivalget.

Les mer om mer disse temaene:

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion