Religion

Dette er Norge Idags nye redaktører

MEDIER: Den kristne avisa har ansatt tre nye redaktører.

Trine Overå Hansen, Anita Apelthun Sæle og Margit Liljan Apelthun er de tre nye redaktørene i avisa Norge Idag.

Tidligere nestleder Trine Overå Hansen kom med knallhard kritikk av partileder Erik Selle da hun gikk fra partiet.

Trine Overå Hansen er kommentator i avisa, og blir sjefredaktør ved siden av Finn Jarle Sæle, som har ledet avisen siden dens oppstart i 1999. Anita Apelthun Sæle – tidligere stortingsrepresentant for KrF og kona til Sæle – blir politisk redaktør, mens Margit Liljan Apelthun – som er den påtroppende politiske redaktørens søster – får den nye stillingen som produksjonsredaktør. Det skriver Dagen.

Norge Idag skriver på egne sider at «redaktør og styre jobbet i månedsvis med håp om at Bjarte Ystebø tok imot sjefredaktørstillingen som eneredaktør med mer utvidede økonomiske fullmakter enn redaktøren i Dagen».

Ystebø, som leder Oslo Symposium og som har vært assisterende redaktør av avisa, sa derimot nei til avtalen.

– Sjefredaktør og styre har jobbet i mange måneder med å styrke redaksjonen med tanke på landsomfattende nærkontakt med de lesere vi har og de lesere vi ønsker å få. Og vi har endt opp med å utnevne til redaktørkollegiet tre kvinner med stor erfaring og brede kvalifikasjoner og utdannelse innen ledelse, jus og økonomi. At vi landet på tre kvinner som de beste, som sa ja, betyr jo at jeg som sjefredaktør og daglig leder i Norge IDAG har gjort et formidabelt kvinnekupp, skriver Finn Jarle Sæle til egen avis.

Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion