Religion

Har delt ut én million for å bedre situasjonen for flyktninger, asylsøkere og innvandrere

PENGEDONASJONER: Rapduoen Karpe har delt ut én million kroner til små og store prosjekter. På Instagram takker organisasjonene for støtten.

Sommeren 2020 opprettet Karpe sitt eget fond Patel & Abdelmaguid Foundation AS (PAF), hvor inntekter går til «små og store prosjekter som ønsker å bedre situasjonen for flyktninger, asylsøkere og innvandrere».

Duoen har nå delt ut én million kroner, opplyser de på egne sider.

På Instagram takker de ulike organisasjonene for støtten.

Fra fotball til kvinnenettverk

Det var Young Leaders TV som videreformidlet nyheten på sin egen Instagram-konto. De er en skandinavisk Youtube-kanal som fokuserer på rap og rnb. I posten har de sammenfattet hva de ulike prosjektene består i:

Blant dem er Foreningen Fotballbaner for jenter og gutter i Kobanê og Raqqa. De har mottatt 27.000 kroner, hvor de, i følge egne nettsider, bygger kunstgressbaner med et mål om «å gi barna i Raqqa arenaer hvor de kan oppleve glede og trygghet. Fotballen kan ikke viske ut krigsminner barna har, men den kan gi dem styrke og fellesskap.»

Andre prosjekter er The Flying Seagull Project, som har mottatt 20.000 kroner. De jobber for å spre musikk og lek blant barn i utsatte situasjoner i en rekke land.

Også 323.000 er donert til den ideelle organisasjonen Verdige Smil. De forteller selv at de donerte pengene vil gå til ønsket om å bygge to skoleklasser, et aktivitetsrom og en lekeplass i Sierra Leone.

Andre organisasjoner og prosjekter er Dråpen i Havet med 90.000 kroner, Kvinnenettverket Noor med 100.000 kroner, Way Forward med 170.000 kroner, Stiftelsen JoinUs med 100.000 kroner, International Welfare med 60.000 kroner, Ung Bjørndal med 70.000 kroner.

---

Karpe

  • Norsk rapgruppe fra Oslo, bestående av Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel
  • Siden 2004 har gruppa gitt ut seks studioalbum, samt diverse EP-er og singler

---

En av Karpes nåværende mest hørte sanger har fondet PAF som tittel i sangen. Den kan du se under:

Les mer om mer disse temaene:

Cathrine Northug

Cathrine Northug

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion