Religion

Omfattende hærverk mot kirke: – Bare trist, sier sokneprest

HÆRVERK: Sokneprest Liv Turid Blesvik møtte et trist syn da hun kom til sin egen kirke onsdag. Torridal kirke i Kristiansand er nemlig blitt utsatt for omfattende hærverk.

Natt til onsdag har kirken blitt tagget ned både på dører, vinduer, vegger, tak og på kirketårnet.

Det var en besøkende på gravlunden som varslet litt over klokken ti onsdag morgen til kirkens ansatte. Derfor tenker soknepresten at hærverket må ha skjedd i løpet av kvelden eller natt til onsdag.

– Det er utrolig trist. Det er bare hærverk. Å bli møtt av en nedtagget kirke, særlig nå som det er påske, er bare trist, sier sokneprest Liv Turid Blesvik.

?

Bokstaver og tall – uklart budskap

Onsdag morgen dro dermed kirkens ansatte for å se på omfanget av hærverket.

– De tagget ned tre sider av selve kirkeskipet. Vi har også en kontorfløy, men der har de ikke vært, sier Blesvik.

Taggingen består av bokstaver og tall, nærmere bestemt «PH74» over veggene. De er av forskjellige farger og med ulike spraybokser.

Overflaten som er tagget på er malt murvegg, lakket teak og vindusglass. Fredag forteller soknepresten at kommunen har vært rask på banen med å ta hånd om skadeverket.

– De fjernet effektivt og pent taggingen i inngangspartiet og på langveggen. Gavlen og tårnet rakk de ikke onsdag kveld, informerer hun.

Lite skjer før over påske

Saken ble øyeblikkelig anmeldt til politiet, som nå har opprettet en straffesak. Her vil det bli gjort undersøkelser med rettslige og juridiske konsekvenser.

Det er til nå ingen mistenkte eller pågrepne, opplyser Agder politidistrikt, som videre forteller at saken er under etterforskning og at den vil bli nærmere undersøkt etter påske.

Patruljen som ble sendt ned har dokumentert skadeverket og snakket med de ansatte fra kirken. Herfra går saken videre til seksjon for etterforskning ved Kristiansand politistasjon.

?

Les mer om mer disse temaene:

Cathrine Northug

Cathrine Northug

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion