Religion

Brian Houston: «Kirken mister sin sjel»

HILLSONG: Hillsong-grunnlegger går hardt ut på Instagram, etter at kona skal ha fått en tekstmelding fra styret i megakirken.

«Etter 39 år med trofast tjeneste, er dette kommunikasjonen Bobbie mottar fra Hillsong Church-styret», skriver Brian Houston på Instagram.

Der postet han et bilde av en tekstmelding, som angivelig skal være fra styret i Hillsong. Bilde er senere slettet.

Houston kritiserer behandlingen av kona Bobbie sitt ansettelsesforhold, og hevder hun har blitt gjort overflødig, mot sin vilje.

Brian Houston: – Ikke greit

I tekstmeldingen forteller avsenderen, som er sladdet, at vedkommende skal sende en e-post til Bobbie Houston angående hennes ansettelsesforhold, og at hun bare må si ifra om hun vil snakke om det, eller har noen spørsmål.

Ekteparet Houston grunnla Hillsong i 1983, som siden har vokst til en global kirke. Tidligere i år trakk Brian Houston seg som globalpastor, og for omtrent én måned siden leverte han sin oppsigelse etter avsløringer om upassende oppførsel.

Kona Bobbie har frem til nå vært medpastor i kirken, og det skal ikke ha kommet noen offentlig uttalelse om hennes stilling ennå, ifølge Religion News Service.

I Instagram-posten skriver eks-globalpastoren videre at meldingen knyttet til ansettelsesforholdet skal ha kommet tre uker etter Bobbie Houston arrangerte «Colour Conferences» for 26. gang.

«Og det er forventet at vi skal late som at alt er greit. Det er det ikke! Vår vakre kirke mister sjelen sin», avslutter han innlegget.

Global-styret i Hillsong avviser anklagen

Ifølge The Sydney Morning Herald skal det globale styret i Hillsong ha sendt ut en e-post lørdag for å svare på Instagram-posten Brian Houston la ut dagen før.

De skriver at meldingen skal ha vært knyttet til tidligere diskusjoner med ekteparet om Bobbies fremtid i kirken, etter Brians egen oppsigelse. Styret avviser at medpastor Bobbie Houston har blitt gjort overflødig per tekstmelding.

I e-posten skal det også ha stått at meldingen ble sendt ut av «ekte omsorg» og med «mulighet for videre diskusjon».

«Vi er lei oss for Brians offentlige respons, og håper at han og Bobbie vil forstå omsorgen bak avgjørelsene som nå blir tatt», skriver styret ifølge The Sydney Morning Herald.


Les mer om mer disse temaene:

Julie Horpestad

Julie Horpestad

Julie Horpestad er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion