Religion

Petter Dille slutter som prest i Ullern kirke

PREST: Petter Dille slutter som menighetsprest, og begynner som kommunikasjonsrådgiver.

Etter sommeren skal Petter Dille gå inn i kommunikasjonsavdelingen til Kirkerådet. Da har han jobbet fire år som kapellan i Ullern kirke.

– Jeg sier ikke takk og farvel til presteyrket. Dette var bare første etappe, sier Dille.

Folk møter kirken med en tillit som jeg synes er veldig fascinerende

—  Petter Dille, kapellan i Ullern kirke

Han gleder seg til å jobbe med kommunikasjon for Kirkerådet, og forteller at det ikke har vært en prest i avdelingen før.

– Det blir fint å bringe med meg den teologiske kompetansen og erfaringen jeg har, og ser frem til å jobbe med resten av laget på kommunikasjonsavdelingen.

– Jeg har alltid vært veldig nysgjerrig på og interessert i kommunikasjon som felt og fag, og jeg har en del erfaring og teft. Men det blir spennende å få jobbe med folk som er såpass gode på det faget.

Det var Namdalsavisa som først meldte om saken.

Tiden i Ullern kirke

Fra tiden i Ullern kirke trekker han frem flere gode minner.

– Den første jula i Ullern med fire fulle gudstjenester var veldig spesiell. Opplevelsen av å være en del av det og merke at man hørte til et sted. Folk møter kirken med en tillit som jeg synes er veldig fascinerende.

Presten kommer til å savne kirka, og er takknemlig for de menneskene han har arbeidet med og møtt der. Men det har også vært utfordringer.

– Det har jo vært to år med pandemi, så det ble veldig annerledes enn det jeg trodde.

Pandemi og stengte kirkedører var en ny problemstilling for Dille.

– Når en krise rammer, åpner kirken dørene. Nå ble beskjeden: «Hold dere hjemme!» Det har vært en kjempeutfordring, men jeg synes vi har funnet gode løsninger på det.

Jeg ser for meg at jeg vil jobbe som prest igjen.

—  Petter Dille, kapellan i Ullern kirke

Åpne dører

Petter Dille har flere ganger fremmet inkludering og Pride-markering i kirken. Han tror det arbeidet vil bæres godt videre.

– Kirken har begynt å markere seg på dette de senere årene. Mange dører har blitt åpnet, og det er mange som som har gått i forveien der.

Nå fortsetter Dille arbeidet sitt i kommunikasjonsavdelingen i Kirkerådet. Men det er neppe siste gang han leder en gudstjeneste.

– Da muligheten til å jobbe med kommunikasjon kom, grep jeg den med begge hender. Men jeg ser for meg at jeg vil jobbe som prest igjen.

Les mer om mer disse temaene:

Sofie Flydal

Sofie Kristine Flydal

Sofie Kristine Flydal er journalist i Vårt Lands kulturavdeling.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion