Religion

Slik forsøkte kristne aktører å narre følgerne sine

Misjonsorganisasjon kjøper fotballklubb, nattverdsoblater får eksotiske smaker og statsminister blir ny Hillsong-leder.

Selv om tradisjonen med aprilsnarr ikke står like sterkt som før, har det gjennom dagen blitt gjort en rekke helhjertede forsøk på å sjokkere og overraske fra aktører i Kristen-Norge.

«Misjonssambandet kjøper Chelsea FC» meldte iTro.no, misjonsorganisasjonens nettmagasin for ungdom.

– De siste detaljene må fortsatt på plass, men det kan se ut til at Chelsea-spillerne allerede når 22/23-sesongen sparkes i gang i høst, vil gå ut på banen med iTro-logoen på brystet, sa iTro-journalist Håvard Sande i nett.

.

Nye inntjeningsmuligheter

Bogafjell menighet i Stavanger bispedømme har meldt at de har inngått et samarbeid med kraftselskapet Lyse AS:

«Avtalen med Lyse innebærer at for hver gudstjeneste vil menigheten få et beløp, hvis soknepresten husker å si konsernnavnet helt på tampen av gudstjenesten.

– Jeg har sett mange fotballkamper der hver scoring fra hjemmelaget ble premiert av en lokal bedrift. Det blir litt av det samme konseptet her, forklarer Torstein (sokneprest Torstein Eidem Nordal, red anm.) og avslører hva som blir innbringende:

– Som liturg skal jeg hver søndag si: «La meg LYSE velsignelsen», før menigheten reiser seg og mottar velsignelsen, sier soknepresten på menighetens nettside.

.

Oppsiktsvekkende menighetsbytte og kirkeklokker hele dagen

Vitalkirken, som er Norsk Luthersk Misjonssambands nye fellesskap på Tøyen i Oslo, kunne i dag melde om en oppsiktsvekkende ansettelse. Ny pastor er ingen ringere enn Filadelfiakirkens Andreas Hegertun, som ifølge Facebook-innlegget fra Vitalkirken nå har «innsett at han står nærmere en luthersk teologi og et bytte av kirkesamfunn er dermed naturlig».

Ifølge Facebook-siden «Kirkene i Horten» skal Sentrumskirken nå ringe hver time, til glede for alle som ikke har klokke selv: «Fra førstkommende søndag vil kirkeklokkene ringe hver time fra 07.00 til 23.00 hver dag.»

Humanister for skolegudstjeneste

Noe har åpenbart skjedd i organisasjonen Humanistisk ungdom, som nå tar en helomvending og tar til orde for flere skolegudstjenester.

– Vi må lære om Norges historie, og kirken er en viktig arena for læring, sier organisasjonens leder Sina Inngjerdingen i et Facebook-innlegg.

Danmark: Oblater med smak

I Danmark lanserer Folkekirken nå – vissnok – oblater med smak, som skal selges på «velassorterede supermarkeder». Oblatene skal komme i tre smaker: salt og eddik, myrra, «paradise apple» – samt en smak som vil variere etter årstiden, i første omgang blir det lam og hvitløk, i anledning påske.

Ifølge folkekirken.dk er de nye oblatene et resultat av liturgiarbeidet som biskopene igangsatte i 2016, og av folks ønske om å kunne ta nattverd hjemme under korona-pandemien:

- Jeg så et hull i markedet, da folk i mangel på bedre simpelthen måtte bruge chips til hjemmenattverd. Da ringte jeg en av biskopene med et godt tilbud, sier Kim Præstegaard, «der kommer fra en ledende stilling i en større dansk chipsvirksomhed» og som nå skal være ansatt som produktsjef i folkekirken.

Ny leder for Hillsong

Vi kan også ta med at Hillsong har funnet den som skal ta over kirkens ledelse etter Brian Houston, i hvert fall om vi skal tro den australske nettavisen Echo. Den melder nemlig at Scott Morrison går av som landets statsminister, for å gå i gang med en enda mer meningsfylt oppgave:

– Jeg vil ta jobben som leder for Hillsong Church. Hvis du skal få gjort noe skikkelig, så må du gjøre det selv, og i det siste har vi sett at Hillsong har mistet sin retning, «sier» den «avtroppende statsministeren» i nettavisa.

Svenske Dagen melder om et prøveprosjekt i menigheten Europaportalen, som én gang for alle kan få slutt på gnisninger rundt hva slags musikk som skal brukes i gudstjenestene. Ved å dele ut hodetelefoner til de frammøtte, kan man nemlig la alle velge musikken de selv har mest lyst på.

– Den som vil synge lovsang får gjøre det, den som vil ha en salme kan velge det. Mulighetene er uendelige. Her går det til og med an å eksperimentere med flere musikkstiler, opera, hardrock, ja, alt du kan tenke deg, sier pastor Andreas Wessman til avisa.

Les mer om mer disse temaene:

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal jobber i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion