Religion

Impuls er festivalklare etter korona – samler 2.000 unge i Stavanger

FESTIVAL: I en verden preget av pandemi og krig, vil den kristne ungdomsfestivalen Impuls styrke fellesskap mellom unge og formidle håp. Til helgen samler de 2.000 i Stavanger.

– I salen her har vi båret ut nesten 1.500 stoler denne uka, forteller Halvor Lindal.

Han er leder for den kristne ungdomsfestivalen Impuls, som har vært arrangert av IMI-kirken i Stavanger nesten hvert år siden 2000. Til helgen skal festivalen nok en gang avholdes, og da må det frigjøres golvplass i menighetens storsal. Nesten 2.000 deltakere er ventet til tre dager spekket med seminarer, møter, basarer og konserter.

– Det er det mange som gleder seg til. For ungdommene er dette som en stor fest én gang i året, nesten som 17. mai, sier Lindal i salen, et par dager før det braker løs.

To frivillige teknikkere er godt i gang med å ruste opp lydanlegget denne onsdagen. Vanligvis arrangeres gudstjenester i storsalen, men under festivalen må høyttalerne tåle et betydelig høyere desibelnivå. På scenen skal blant andre bandet Jesus Loves Electro sørge for «kirkerave»-stemning.

Ungdomsliv på vent

Det overordnede målet med Impuls ligger i selve definisjonen av festivalnavnet, ifølge Lindal.

– Ordet «impuls» betyr «en kraftpåvirkning som over tid fører til varig retningsendring». Både i ungdomsarbeidet vårt her i kirken og gjennom festivalen ønsker vi å utruste og utfordre unge til å elske Jesus og leve kristenlivet, forteller festivalsjefen.

Hvert år har de også et tema for festivalen. Årets røde tråd er ordet «stemme».

– Gud har en stemme som har talt til oss gjennom Jesus. Videre har alle en stemme som vi enten kan rive ned broer med eller bygge broer med.

I år blir det en festival med et spesielt bakteppe. Det er første gang den arrangeres igjen etter to år med pandemi.

– Vi tror det er utrolig viktig å komme i gang igjen med initiativer for ungdom i denne tiden. Mange av deltakerne har jo hatt to år av ungdomslivet sitt på vent, og det er mye når man er ung. Flere har kanskje opplevd å være mye alene og har vært nødt til å håndtere vanskelige ting på egenhånd. Vi er derfor frimodige på å ha en feiring for dem.

Det er mye frykt knyttet til krig og pandemi. En av de bedre tingene vi kan gjøre er å styrke et fellesskap for hverandre

—  Halvor Lindal, festivalsjef for Impuls

Bønn for Ukraina

– I februar ble pandemien avløst av krigen i Ukraina. Hvordan vil den sette sitt preg på helga?

– Omstendighetene vil alltid prege oss. Det er en viktig verdi for oss å snakke sant om livet og situasjonen som den er. Vi ønsker å ta det med, samtidig som det ikke får et hovedfokus. Det er mye frykt knyttet til krig og pandemi. En av de bedre tingene vi kan gjøre, er å styrke et fellesskap for hverandre. Vi kan også gjøre noe for de som er rammet av krigen. Det ønsker vi gjøre gjennom kollekt, og vi vil selvfølgelig også be for situasjonen, sier Lindal.

De kommer også til å trekke inn festivalens hovedtema når de snakker om krigen.

– Vi skal snakke om hva vi kan gjøre for å bruke vår stemme, både i det store bildet, men også i det lille bildet, i vennskap og relasjoner. I nettopp den situasjonen vi skulle ønske ikke var der, tror vi også at Bibelen har et utrolig viktig budskap om framtid og håp i denne verden.

Til helga samles nesten 2.000 ungdommer på den kristne festivalen Impuls i Stavanger. Halvor Lindal er leder for festivalen som arrangeres i IMI-kirken.

Lurt av læreboken

Blant seminarholderne på Impuls i helga er Bjørn Are Davidsen, styremedlem i den kristne tankesmien Skaperkraft. Han skal blant annet holde foredraget «Lurt av læreboken». Rebekah Pettersen fra Laget skal snakke om «Seksualitet, et seminar om det vonde og det vakre». I tillegg blir det seminarer om det mye omtalte misjonsarrangementet The Send som skal avholdes på Telenor Arena i sommer.

Impuls ble også arrangert i Trondheim forrige helg. I april blir det for første gang en Impuls-festival i Tromsø. Festivalen har dessuten spredt seg utover landegrensene og arrangeres av lokale i Kambodsja og i Thailand. IMI-kirken er tilsluttet Normisjon og Den norske kirke.

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion