Religion

Konservative har brutt ut av Metodistkirken. – Ingen fare for liknende splittelse i Norge

USA: I flere tiår har det vært spenninger mellom fløyene i United Methodist Church på grunn av uenigheter rundt spørsmål om likekjønnet samliv. Pandemi og forsinkede konferanser har gjort spørsmålene presserende, og resultert i et nytt konservativt kirkesamfunn.

FILE - A gay pride rainbow flag flies along with the U.S. flag in front of the Asbury United Methodist Church in Prairie Village, Kan, on April 19, 2019.  A group of theologically conservative United Methodists plans to launch a new worldwide denomination on May 1, 2022.  This will begin the breakup of the third-largest religious body in the U.S.  (AP Photo/Charlie Riedel, File)

Hei!

Denne artikkelen krever abonnement.

Du må logge inn for å lese videre

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion