Religion

Kari Mangrud Alvsvåg blir ny biskop i Borg

BORG BISPEDØMME: Stemmene i Kirkerådet er talt opp – Kari Mangrud Alvsvåg blir Atle Sommerfeldts etterfølger.

– Tusen takk for tilliten! Jeg vil jobbe for en varm og åpen kirke som alltid formidler Guds kjærlighet, sier Kari Mangrud Alvsvåg i en pressemelding fra Den norske kirke torsdag kveld.

Det har vært knyttet stor spenning til hvem Kirkerådet skulle utpeke som den nye biskopen i Borg. Fram til i kveld har det stått mellom tre kandidater: Kari Mangrud Alvsvåg, Kåre Rune Hauge og Harald Hegstad. I kveld ble det kjent at førstnevnte har fått størst oppslutning i Kirkerådet og dermed blir den nye Borg-biskopen.

11 av Kirkerådets medlemmer gikk inn for Kari Mangrud Alvsvåg som dermed er tilsatt som biskop i Borg. 5 av rådets medlemmer ønsket Harald Hegstad som ny biskop, mens ett medlem av rådet ønsket Kåre Rune Hauge.

– Det var tre gode kandidater. Kari blir en god biskop i Borg bispedømme, med et sterkt mandat i ryggen. Jeg ser frem til å samarbeide med henne, sier Kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum.

– Godt å ha et godt votum bak seg

– Jeg er veldig glad, dette er veldig sterkt, sier Kari Mangrud Alvsvåg til Vårt Land torsdag kveld.

Den nye biskopen sier hun ser fram til å lede kirken, og ønsker å være med på å bygge «gode og varme fellesskap som uttrykker Guds kjærlighet».

– Hva tar du med deg fra jobben som domprost inn i den nye rollen?

– Jeg tar med meg gode erfaringer av hva folkekirken kan være. Vi skal være et åpent varmt sted, ikke bare et åpent bygg, men også som medvandrere, sier hun og legger til:

– Jeg er veldig takknemlig for tilliten. Det er godt å ha et godt votum bak seg, sier Alvsvåg om Kirkerådets avgjørelse. Hun trekker også fram at både Harald Hegstad og Kåre Rune Hauge var gode kandidater.

Størst oppslutning blant medlemmene i bispedømmet

Alvsvåg var den av kandidatene som fikk størst oppslutning blant medlemmene i bispedømmet, hvor hun fikk 34 prosent av stemmene. Det var imidlertid Harald Hegstad som ble utpekt av de andre biskopene som deres foretrukne kandidat.

Hun er domprost i Fredrikstad, og har tidligere vært prost i Søndre Borgesyssel prosti. Begge disse prostiene ligger i Borg bispedømme. I tillegg har hun vært lektor i videregående skole og sjømannsprest i Dubai.

Les mer om mer disse temaene:

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion