Religion

Kommunen kommer kristen gruppe i møte

LINDESNES: Gruppen med eldre kristne fikk nei til å ha møter i lokalene i biblioteket i Lindesnes, men slipper nå å se seg om etter nye lokaler. – Vi er veldig glade for løsningen som kommunen har kommet fram til, sier Solveig Helene Landås Johannessen (82) til Vårt Land.

– Dette er en veldig bra løsning for oss. Lettelsen er stor for at vi nå slipper å se oss om etter nye lokaler, sier Solveig Helene Landås Johannessen (82) til Vårt Land.

Johanessen leder en gruppe i Lindesnes for kristne som ikke har en fast menighet å gå i. Siden 1992 har de møttes én gang i uken for å høre på en predikant, drikke kaffe, prate og spille musikk. De to siste årene har de lånt kafeen i biblioteket etter stengetid, men mandag kunne Fædrelandsvennen melde at de må se seg om etter nye lokaler.

Etter et møte med ledelsen på biblioteket fikk gruppen lov til å bruke lokalet ut året, men så er det slutt. Begrunnelsen er at Folkebiblioteksloven sier at biblioteket skal være en uavhengig møteplass, ifølge biblioteksjef i Lindesnes Ida Omdal Haaland.

– For å ivareta bibliotekrommet som et nøytralt rom har vi derfor satt som betingelse at dersom innholdet er av politisk, religiøs eller kontroversiell art så skal det i etterkant av arrangementet åpnes for debatt med en nøytral ordstyrer. Dette gjelder arrangementer som er åpne for publikum, uttalte Haaland til Fædrelandsvennen.

Tirsdag ettermiddag har saken tatt en ny vending. I en e-post til Vårt Land skriver kommunen:

– Vi har hele tiden hatt et ønske om å finne gode løsninger innenfor de rammene bygget setter og samtidig ta hensyn til til biblioteklovens bestemmelser. Vi har nå lyttet til flere gode innspill og råd og foreslår en løsning som ivaretar alle parter i saken, heter det i brevet signert biblioteksjef Haaland og kommunens enhetsleder for kultur, Alfred Solgaard.

Dette er løsningen

De framholder at biblioteket fortsatt skal være en uavhengig møteplass hvor biblioteksjefen har redaktøransvar for aktivitet og innhold, og mener at de har funnet en løsning som vil ivareta dette. Den er som følger:

– Ved fysisk å skille av biblioteket fra kafeområdet etter bibliotekets åpningstid defineres kafeen i Kulturtorvet på Vigeland, i dette tidsrommet til ikke å være en del av biblioteket. I dette tidsrommet behandles kafeen som andre kommunale møterom og kommunens generelle regler for utleie gjelder, skriver de.

Dermed slipper den kristne gruppen å se seg om etter nye lokaler om ett år.


Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion