Religion

Ny generalsekretær i Misjonsalliansen

MISJONSALLIANSEN: Misjonsalliansen har ansatt Heidi Sandvand Hegertun som ny generalsekretær. Hun har tidligere vært tilknyttet organisasjonen, og tar med seg en omfattende bakgrunn fra Norad.

– Jeg gleder meg enormt til å ta fatt på spennende oppgaver i en organisasjon jeg er glad i, med mål og en visjon som jeg deler. Jeg har stor tro på det Misjonsalliansen arbeider for, jeg har sett at det nytter og ser det som et privilegium å få lede dyktige medarbeidere og arbeidet fremover, sier Heidi Sandvand Hegertun

39-åringen blir Misjonsalliansens neste generalsekretær og tiltrer i rollen i mai. Det opplyser misjonsorganisasjonen i en fersk pressemelding.

Hegertun kommer fra stillingen som leder for innovasjon i Norad, Direktoratet for utviklingssamarbeid. Hun har også tidligere vært frivillig for Misjonsalliansen i Ecuador.

---

Heidi Sandvand Hegertun

  • 39 år, gift, tre barn og bor på Kjelsås i Oslo.
  • Har de siste årene hatt flere lederroller i Norad, som avdelingsdirektør for Kunnskapsbanken og fungerende avdelingsdirektør for Partnerskap og omfordeling, og før det som leder for Olje for utvikling-seksjonen.
  • Har tidligere vært frivillig for Misjonsalliansen i Ecuador.
  • Har en master i utviklingsstudier fra Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet.

---

Utviklingssamarbeid

– Hvilke egenskaper vil du få god nytte av som generalsekretær i Misjonsalliansen?

– Jeg håper de ansatte vil merke det ved at de har en leder som er utrolig stolt av arbeidet Misjonsalliansen gjør, og som med entusiasme og engasjement vil bidra til å bygge videre på dette gode arbeidet, sier hun til Vårt Land.

– Hva konkret tar du med deg fra ditt arbeid i Norad?

– I Norad har jeg vært ulike lederposisjoner, og ledererfaringen min derfra tenker jeg er viktig. I tillegg har jeg en ganske bred bistandsfaglig kunnskap og erfaring. Jeg har jobbet med mange ulike bedrifter, organisasjoner, institusjoner og andre type aktører, og det tenker jeg er verdifullt inn i den nye jobben.

I pressemeldingen kommer den blivende generalsekretæren med flere planer, samt tanker om utviklingssamarbeid.

– Pandemien har vist oss hvor sårbare vi er og har satt viktige verdier som likhet og felleskap på prøve. Gjennom Misjonsalliansens arbeid kan vi blant annet være med på å styrke lokalsamfunn og gi muligheter for trygg inntekt og arbeid. Dette er kjernen i utviklingssamarbeid for meg – å utruste mennesker og samfunn til å bære sin egen framtid, sier Hegertun.

– Jeg har sett verdien av allianser og har lang erfaring fra strategisk utviklingssamarbeid. Jeg ønsker å bruke denne erfaringen til å bygge videre på Misjonsalliansens DNA – gode partnerskap og sterke lokale felleskap.

---

Misjonsalliansen

  • En norsk tverrkirkelig misjonsorganisasjon som arbeider med misjons- og bistandsarbeid i Afrika, Asia og Sør-Amerika.
  • Organisasjonen ble startet i 1901 av predikanten og misjonæren Ludvig Eriksen, som var påvirket av pinsebevegelsen og baptistisk kristendom.

---

Fornøyd styreleder

Hegertun skriver historie når hun i mai blir organisasjonens nye generalsekretær. Aldri før har en kvinne sittet i sjefsstolen til Misjonsalliansen.

– At jeg blir den første kvinnen som blir generalsekretær synes jeg bare er flott. Jeg har lyst til å være et godt forbilde, først og fremst som generalsekretær, men også vise at man kan være småbarnsmor i en topplederstilling, sier hun.

Styreleder Geir Isaksen har ledet rekrutteringsprosessen av ny generalsekretær og er svært godt fornøyd med resultatet. Han trekker fram hennes yrkesfaglige bakgrunn som et stort pluss.

– Misjonsalliansen får en målbevisst og trygg leder med bistandsfaglig kompetanse, forståelse for næringsvirksomhet og evne til å drive frem innovative løsninger i kampen mot fattigdom, sier Geir Isaksen, og legger til:

– Vi har store visjoner i arbeidet med å bekjempe fattigdom, fremme rettferdighet og dele tro. Heidi Sandvand Hegertun er rett person til å lede arbeidet med å nå de målene.

I oktober i fjor ble det kjent at Andreas Andersen gir seg som generalsekretær i Misjonsalliansen og blir ny kirkeverge i Kristiansand.


Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert er journalist i religionsavdelingen til Vårt Land.

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

VL anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion