Religion

Starter bibelskolelinje for de som vil være «i andre yrker enn i kirka»

NY LINJE: – Den nye linjen har gode røtter i historien, men er samtidig svært framtidsrettet, sier Egil Elling Ellingsen.

– Dette skal være tilbudet for de som ønsker det klassisk gode som et år på bibel- eller folkehøgskole allerede gir, men med spissing på alt det positive som troen på Jesus kan være i andre yrker enn i kirka», sier rektor Thomas Wilhelmsen ved Acta bibelskole som eies av IMI-kirken i Stavanger i en pressemelding.

De har denne uken fått Utdanningsdirektoratets ja til å opprette «Acta Samfunnsbygger», et linjetilbud som de kan starte opp fra høsten og skoleåret 2022/23.

Forelesere fra politikk, næringsliv og media

I tillegg til tradisjonelle fag som troslære og bibelfag vil elevene få møtepunkt med forelesere og bidragsytere som har arbeidserfaring fra blant annet næringsliv, politikk, media, politikk og offentlige virksomheter. Et hovedmål er at elevene skal komme styrket ut til å møte framtidige samfunnsbehov og oppleve sin personlige tro som en positiv ressurs, og ikke et problem, når morgendagens samfunn skal bygges, melder skolen i en pressemelding.

Skolens eier, IMI-kirken (tidligere Stavanger Indremisjon), har siden opprettelsen i 1876 sammenholdt det å være kirke med et aktivt samfunnsengasjement, da gjennom perspektivet av å «møte byens åndelige og legemlige nød». Blant grunnleggerne var Lars Oftedal, som også stiftet Stavanger Aftenblad og flere daværende sosiale institusjoner, skriver de.

Står bak «Godhetsfestivalen»

– Den nye linjen har gode røtter i historien, men er samtidig svært framtidsrettet: I en tid hvor det snakkes mye om at rommet for kristen tro er trangere, utfordres vi til å ta en tydelig stemme og vise vårt bidrag i samfunnet. Denne linjen vil utruste til det, uttaler styreleder og pastor i IMI-bevegelsen Egil Elling Ellingsen.

IMI-kirken står i dag bak blant annet «Godhetsfestivalen», språkskole, samlivskurs, veiledningssenter, grunnskole og har vært aktive i saker knyttet til flyktninger. Bibelskolens nye linjetilbud er slikt sett er forlengelse av ønsket om å bygge broer og være en aktiv støttespiller i samfunnet.

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion