Religion

Kirkeklokke stjålet i Tyskland

STJÅLET: Ukjente gjerningsmenn har stjålet en kirkeklokke fra en kirkegård i Dietzenbach. Politiet mistenker at de feilaktig antok at stålklokken var laget av verdifull bronse.

I delstaten Hessen i Tyskland har politiet uten hell lett etter en 800 kilo tung kirkeklokke som ble stjålet fra kirkegården i Dietzenbach. Det er fortsatt uklart hvordan gjerningsmennene klarte å fjerne den historiske gjenstanden fra stedet, opplyste politihovedkvarteret i Sørøst-Hessen til Evangelischen Pressedienst (Epd) mandag 3. januar.

I mellomtiden har byen Dietzenbach og ordfører Dieter Lang som privatborger tilbudt belønninger på 500 euro hver for informasjon om hvor den historiske klokken befinner seg.

Støy fra kirkeklokker har det siste året vært debattert flere steder i Tyskland ifølge katolisch.de. I byen Wiesbaden har misnøye med klokkeringing blant annet ført til graffiti mot klokkene på kirkens dør, skriver Christian Network Europe. Men i dette tilfellet var klokken som ble stjålet ikke lenger i bruk, men var plassert på en sokkel foran kirken. Klokken, som er fra tiden etter første verdenskrig, hang opprinnelig i tårnet til Den Evangeliske Kristkirke, men ble erstattet av nye klokker i 2008.

Gjerningsmennene brøt trolig opp kirkegårdsporten med et større kjøretøy og tok den tunge stålklokken. Politiet mistenker at gjerningsmennene feilaktig antok at klokken var laget av bronse i stedet for det mye billigere stålet.

En talsmann for byen anslår skadene på den revne kirkegårdsporten til 5000 euro, altså over 50 000 kroner. Den manglende klokken sies kun å ha høy affeksjonsverdi for byen Dietzenbach.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion