Religion

Åpne dører oppfordrer til OL-boikott

Organisasjonens amerikanske avdeling oppfordrer kristne amerikanere til å heve stemmen for trosfeller og religiøse minoriteter i Kina.

– Bidens diplomatiske boikott har satt scenen. Nå er tiden inne for at troende mennesker klatrer opp på den, skriver David Curry og Sam Brownback fra Open Doors USA på nettstedet The Hill.

De to lederne for organisasjonen Åpne dører i USA gir sin klare støtte til Joe Bidens avgjørelse om å gjennomføre en politisk boikott av lekene, noe som innebærer at det ikke sendes offisielle politiske representanter til arrangementet. Også Canada, Storbritannia og Australia har tatt samme beslutning.

– Bruk lommeboka

Representantene for Åpne dører anerkjenner at en politisk boikott først og fremst har symbolsk betydning. Derfor foreslår de også å sette inn et støt som vil kunne merkes på den kinesiske økonomien:

Helt spesifikt oppfordrer de USAs 200 millioner kristne til å boikotte vel 80 merkevarer med koblinger til tvangsarbeid utført av uigurer, og til å bruke stemmene sine på sosiale medier til å ta tydelig avstand fra kinesiske myndigheters behandling av religiøse minoriteter.

Videre oppfordrer de amerikanske politikere til å gå i dialog med velgerne sine, om hvordan de kan jobbe mot undertrykkelse av uigurer og kristne. Og til slutt oppfordrer de amerikanske religiøse ledere til å bruke perioden som lekene pågår, altså fra 4. til 20. januar, til å be for de forfulgte.

– Tid for å bryte stillheten

David Curry er leder for Open Doors USA. Sam Brownback er tidligere guvernør for delstaten Kansas, og sitter nå i organisasjonens ledelse. Han var også rådgiver for Trump-regjeringen i spørsmål om internasjonal trosfrihet. De to uttrykker skuffelse og frustrasjon over at amerikanske kirker i liten grad har engasjert seg for menneskerettigheter i Kina.

– Martin Luther King Jr. sa en gang at «når alt kommer til alt, vil vi ikke huske det fiendene våre sa, men stillheten fra vennene våre». Nå er tiden inne for amerikanske kristne til å bryte stillheten og kjempe for forfulgte brødre og søstre i Kina, skriver de i innlegget på nettsiden The Hill.

Les mer om mer disse temaene:

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal jobber i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion