Religion

Kidnappede misjonærer unnslapp på mirakuløst vis

HAITI: En fjelltopp og stjernehimmelen skal ha vært utslagsgivende da misjonærfamiliene rømte fra fangenskap.

Etter to måneder i fangenskap, unnslapp tolv misjonærer sist uke. Og ifølge den kristne organisasjonen Christian Aid Ministries, skjedde det på smått utrolig vis.

Navigerte med stjerner

Midt på natten skal misjonærene ha klart å åpne opp en låst dør og krysset en sti der de unnslapp de mange vaktene i området. Videre navigerte de seg de 15 kilometerne til kysten og i frihet ved hjelp av en fjelltopp i nærområdet og stjernene på nattehimmelen.

Da det ble morgen, fant de en som kunne hjelpe og klarte å kontakte amerikanske myndigheter. Kort tid etter var kystvakten på vei.

Det skriver The New York Times. Hverken amerikanske eller haitiske myndigheter har bekreftet historien, og ifølge avisa er det uvisst om det er betalt løsepenger.

To måneder

I midten av oktober ble i alt 16 amerikanere og én kanadier bortført like utenfor Haitis hovedstad Port-au-Prince. Bak angrepet stod gjengen 400 Mawozo, som i lang tid har drevet med tyveri og kidnappinger langs veien til Den dominikanske republikk.

De bortførte nordamerikanerne er misjonærer, og ble kidnappet etter å ha gjestet et barnehjem nordøst for hovedstaden.

Krevde 140 millioner

Den mektige gjengen ba etter hvert om én million dollar per person, i alt 17 millioner dollar, for å frigi fangene. Det er omtrent 140 millioner kroner. Da krevet ikke ble innfridd, truet gjenglederen med å drepe fangene.

Fem av de 17 ble siden sluppet fri av helsemessige årsaker. Blant de tolv som var igjen, var det fem menn, tre kvinner og fire barn – hvorav en på 10 måneder.

Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion