Religion

Livets ord har fått ny hovedpastor

PASTOR: Jan Blom overtar som hovedpastor for den svenske megakirken Livets ord: – Jeg er veldig rørt over tilliten, sier han.

Jan Blom erstatter Joakim Lundqvist som hovedpastor i Livets ord. Det skriver den svenske menigheten selv på sine nettsider.

– Jeg er veldig rørt over den store tilliten som er gitt meg. Det er med glede, men også med stor ærefrykt at jeg tar mot dette oppdraget, sier Blom i presseuttalelsen fra menigheten. Han legger til:

– Jeg ser veldig fram til å få fortsette med å utvikle og bygge Livets ord i tråd med vår visjon og alt Herren har for oss i fremtiden.

Den svenske avisen Dagen skriver at det ikke er noen stor overraskelse at det er nettopp Blom som tar over hovedansvaret. Han har fungert som førstepastor i et drøyt år, siden Joakim Lundquist ba om permisjon. Da det ble klart at Lundquist ikke ønsket å vende tilbake til sin tidligere stilling, ble Jan Blom, også kalt «Janne», spurt om å ta over på permanent basis.

Livets ord skriver selv at Janne Blom skal innsettes på søndagsgudstjenesten 16. januar 2022. I tillegg melder de om at navnet på stillingen endres fra «førstepastor», som det het da Lundquist hadde stillingen, til «hovedpastor».

---

Livets ord

  • Frimenighet som tilhører den svenske Trosbevegelsen
  • Ble startet i Uppsala i 1983, av Birgitta og Ulf Ekman
  • I 2014 fortalte Ulf Ekman at han forlot menigheten for å bli katolikk
  • Joakim Lundquist overtok som hovedpastor etter Ekman
  • I tillegg til å ha flere forsamlinger i Sverige, driver Livets ord et stort internasjonalt nettverk med over 1000 tilknyttede menigheter

---

Da Joakim Lundquist tok permisjon fra stillingen for over et år siden, var planen å returnere i samme rolle. Under pausen kom imidlertid Lundquist og hans kone Maria på andre tanker. Da det ble kjent seg at de var ferdige som ledere av Uppsala-menigheten, sa Lundquist at de kjente et behov for å begrense arbeidet sitt, og at opplevde at Gud hadde talt til dem om endringen.

– Det betyr også enormt mye at hele forsamlingsledelsen har stilt seg bak endringen, og at vi sammen kjenner Guds klare og tydelige ledelse, sa Lundquist i en uttalelse den gang.

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion