Religion

Den norske kirke med ny smittevernsveileder

KORONA: Kirkegjengere i Den norske kirke må nå regne med faste plasser, munnbind når de beveger seg rundt i kirka og muligens måtte markere julaften på alternativ måte.

– Er det en ting vi har lært gjennom pandemien, er det å jobbe mot bevegelige mål. Jeg håper tiden med nødvendige restriksjoner snart er forbi. I mellomtiden skal vi ivareta smittevern og holde dørene åpne for håp, trøst og tro, sier direktør i Kirkerådet Ingrid Vad Nilsen.

Kirkerådet, Bispemøtet, KA og Norges Kirkevergelag har laget en ny smittevernveileder for Den norske kirke.

– Med disse restriksjonene kan vi avholde julegudstjenester og konserter, men det blir litt andre rammer enn vi skulle ønske oss. I de fleste kirker vil deltakerne bli plassert på en fast plass. Vi anbefaler også alle deltakere å bruke munnbind når man beveger seg rundt i kirkerommet, sier Vad Nilsen.

Hun utdyper at det vil være viktig å holde avstand i kirker, samt at deltakere vil merke at det være kø for å registrere seg med navn og nummer.

– Det vil være lokale variasjoner, men vi har dyktige og engasjerte medarbeidere som vil gjøre sitt beste for å ivareta godt smittevern og gode fellesskap, sier hun.

Annerledes jul

Vad Nilsen sier at det kan bli nødvendig med flere julegudstjenester eller andre typer markeringer på julaften, basert på ulike lokale smittesituasjoner.

– I fjor hadde flere kirker kirkevandring som var korte samlinger der juleevangeliet ble lest og man sang Deilig er jorden. Det blir jul i år også, og vi ønsker velkommen til fellesskap i kirken gjennom hele desember.


Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien er vaktsjef i Vårt Land.

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion