Religion

Uvaksinert pastor ble koronasmittet: – Jeg angrer litt nå

KORONA: Pastor Hans Reite frykter at kristne miljøer blir hardere koronarammet grunnet utbredt vaksineskepsis. – Jeg tror vaksinen kan være en forløper til dyrets merke, sier den koronasmittede pastoren.

– Jeg er litt bekymret, ja. Jeg kjenner mange som har blitt smittet. Vi er en del som ikke har tatt vaksinen.

Det sier pastor i Nytt Livs Senter, Hans Reite til NRK Møre og Romsdal. Etter aktivitet i menigheten har 15–20 personer testet positivt for korona. Nytt Livs Senter er en menighet i Ørsta på Sunnmøre som ifølge egne nettsider beskriver seg som «frievangelisk».

Pastoren er selv uvaksinert og frykter at vaksineskepsis i kristne miljø kan føre til at disse blir hardere rammet av koronasmitte. Han forteller til NRK at han egentlig hadde time for å ta vaksinen, men fikk en dårlig følelse i kroppen da timen nærmet seg. Han hadde også snakket med flere som var skeptiske og beskrev ulike teorier om hvorfor vaksinen kunne være farlig.

Én av disse handler om det såkalte «dyrets merke».

– Jeg tror vaksinen kan være en forløper til dyrets merke. Det som skjer nå er skremmende likt det som står i Bibelen, sa Reite til NRK.

– Det står skrevet at du må ha merket for å kunne kjøpe eller selge ting. Om det blir slik at vi må ha koronasertifikat for å slippe inn på butikker og restauranter, så er jo det et merke du må ha for å kjøpe eller selge, la han til.

Han forteller imidlertid at han nå ser noe annerledes på saken og at den siste tida har vært lei.

– Jeg angrer litt nå. Det virker som om de som har fått vaksinen blir mindre syke.

Presset situasjon på Sunnmøre

Hans Reites menighet, Nytt Livs Senter, er ikke den eneste menigheten i området hvor det har vært smitteutbrudd den siste tida. Etter et møte på bedehuset i Tjørvåg i Ulstein kommune ble det registrert flere smittede.

I tillegg ble det satt ny rekord i antall innlagte koronapasienter i Møre og Romsdal mandag denne uka. Direktør i Helse Møre og Romsdal, Øyvind Bakke, sier til NRK at de fleste på intensivavdelingene til sykehusene er uvaksinerte.

Enkelte kristne tror at koronatiltakene er innført av Erna Solberg som et ledd i en plan om verdensherredømme

—  Bjørn Are Davidsen

– Enkelte er så syke at de ikke klarer å puste på egen hand, og vi må legge dem i kunstig koma. Det er ressurskrevende pasienter som krever mye av våre ansatte. De må jobbe en del ekstravakter og overtid, sier Bakke til kanalen.

Dette er heller ikke den første nyheten den siste tida om uvaksinerte menighetsledere. Blant konfirmanter i Lebesby i Finnmark spredte koronasmitte seg på en leir ledet av den uvaksinerte presten Helge Helgesen.

Bjørn Are Davidsen

Utbredt oppfatning

Tidligere i år skrev Vårt Land om de vaksineteoriene som minner om det Reite beskriver.

– Enkelte kristne tror at koronatiltakene er innført av Erna Solberg som et ledd i en plan om verdensherredømme, sa Bjørn Are Davidsen, forfatter og rådgiver i den kristne tankesmien Skaperkraft, til Vårt Land den gangen.

Davidsen uttrykte bekymring for slik vaksineskepsis og var redd det kunne få store konsekvenser, både for enkeltpersoner og samfunnet som helhet.

Les mer om mer disse temaene:

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion