Religion

Slik blir nye Sædalen kyrkje

KYRKJEARKITEKTUR: No får bustadsområdet Sædalen i Bergen endeleg si eiga kyrkje. Fagjuryen var samrøystes i si vurdering av kva bidrag som var best.

Ein samrøystes jury meiner bidraget “En kirke full av liv” teikna av Hille Melbye Arkitekter, KOHT Arkitekter og TAG Landskapsarkitekter best har løyst oppgåva med å teikne Sædalen kyrkje. Entreprenør blir K. Nordang Entreprenør.

Det skriv Bergen Kyrkjelege Fellesråd i ei pressemelding.

Sædalen ligg i Fana bydel i Bergen, og har ei siste 15–20 åra hatt omfattande bustadutbygging. Dei har mangla ei eiga kyrkje i området, men det skal endre seg no, og etter planen skal Sædalen kyrkje stå klar mot slutten av 2023.

Mette Svanes

Samstemt fagjury

Ein fagjury har i haust vurdert fem framlegg til utforming av den nye kyrkja, i ein design- og anbodskonkurranse som vart utlyst før sommaren.

-Gjennom arbeidet har vi opplevd felles mogning og juryens avgjersle er samrøystes, skriv juryleiar Mette Svanes i pressemeldinga.

– Vi håper at prosjektet får godkjenning i alle ledd og kan bli realisert til glede og velsigning for kyrkjelydslivet og alle i Sædalen.

Sædalen kirke

Les mer om mer disse temaene:

Hans Andreas Starheim

Hans Andreas Starheim

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion