Religion

Vil skille ut Oslofjord Convention Center i ny stiftelse – kutter båndene til Brunstadstiftelsen

OCC: Den nye stiftelsen vil være livssynsuavhengig og sikrer et definitivt skille mellom Brunstadstiftelsens ideelle formål og Oslofjords kommersielle virksomhet, ifølge Brunstadstiftelsen, som har tilknytning til trossamfunnet Brunstad Christian Church.

Brunstadstiftelsen har vedtatt å igangsette planlegging og gjennomføring av en delingsprosess for å skille ut eiendommene på Brunstad og virksomheten i OslofjordHolding AS til en egen stiftelse. Det melder Brunstadstiftelsen og Oslofjord i hver sine pressemeldinger.

Den nye stiftelsen, som har fått navnet Oslofjordstiftelsen, vil være livssynsuavhengig og sikrer et definitivt skille mellom Brunstadstiftelsens ideelle formål og Oslofjords kommersielle virksomhet, skriver Brunstadstiftelsen.

Oslofjord Convention Center AS i Sandefjord er heleid av Oslofjord Holding AS. De er igjen heleid av Brunstadstiftelsen som i 2002 ble etablert for å skape et tydelig skille mellom den næringsdrivende Brunstadstiftelsen og trossamfunnet Brunstad Christian Church (BCC).

Med det siste vedtaket tar de et ytterligere grep for å tydeliggjøre skillet mellom stiftelsen og BCC.

Ferdig februar 2022

I januar 2020 ble det varslet at Brunstadstiftelsen, som eier Oslofjord Convention Center (OCC) i Sandefjord, og OCC er i prosess for å endre eierforholdene. Målet skal være å skille eierskap og drift av OCC fra den ideelle virksomheten, som blant annet har tilknytning til trossamfunnet BCC, skrev Vårt Land.

I 2013 startet byggeprosjektet som har gitt Oslofjord ny og viktig kapasitet: 1600 hotellrom, nytt konferansesenter, nytt storkjøkken, samt aktivitetsanlegg med flerbrukshall, ishockeyhall, utendørsbaner og aktivitetsmuligheter, heter det i pressemeldingen.

Alt dette står i hovedsak ferdig 1. februar 2022, og derfor har styret besluttet at det er rett tid for å gjennomføre den planlagte utskillelsen.

Boikott fra leietakere

Brunstadstiftelsen har siden begynnelsen hatt en strategi om «offensiv kommersiell drift» av Oslofjord Convention Center. Utviklingen har lagt til grunn at det skal gjennomføres over 50 store arrangementer fra ulike segmenter årlig, skriver stiftelsen.

Brunstadstiftelsens tilknytning til trossamfunnet BCC har imidlertid vist seg å være utfordrende for en rekke leietakere. Senest i august i år trakk en rekke norske e-sportsklubber seg fra kvalifiseringen til «VM i e-sport».

– Avgjørelsen om å ikke delta i VM-kvalifiseringen på OCC, ble tatt særlig på bakgrunn av Brunstad Christian Church sitt syn på homofile. Dette er et synspunkt vi ikke vil forbindes med eller støtte oppunder, uttalte Denise Anfinnsen, daglig leder for e-sportsklubben Apeks, til Vårt Land.

I pressemeldingen fra Brunstadstiftelsen opplyser de at vedtaket om å skille ut Oslofjord Holding AS er i tråd med strategien om et eierskap uten ideelt formål når byggeprosjektet går mot avslutningen.

Fremtidig overskudd i Oslofjordstiftelsen verken kan eller skal tilflyte annet enn kommersielle formål i Oslofjordstiftelsen, skriver de.

BCC fortsatt leietakere

Før opprettelsestidspunktet av Oslofjordstiftelsen skal det engasjeres et byrå som kan finne og nominere kandidater til styret i Oslofjordstiftelsen.

Kandidater vil velges ut fra faglig kommersiell egnethet og bakgrunn. Det er Brunstadstiftelsen som utnevner det første styret i forbindelse med opprettelsen av den nye stiftelsen.

– Styret i Oslofjordstiftelsen må reflektere den nye stiftelsens formål, og ha bred kompetanse fra nærings- og samfunnsliv. Oslofjord er en kompleks og krevende virksomhet å drive, og det vil være avgjørende for å kunne realisere stiftelsens kommersielle formål at styremedlemmene sitter på tung og spesialisert kompetanse knyttet til denne virksomheten, sier Stian Fuglset, administrerende direktør i Oslofjord Convention Center.

STOKKE  20150922.
Daglig leder i Oslofjord Convention Center Stian Fuglset forteller under en pressekonferanse at UDI og Oslofjord Convention Center har signert en avtale om akutt innkvartering av flyktninger på Oslofjord Convention Center i Stokke kommune. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Supplering av stiftelsens styre vil deretter foretas av stiftelsens egne organer, antakelig i form av et selvsupplerende styre, heter det i en pressemelding fra Oslofjord.

BCC-forbundet og deres medlemmer og trosfeller vil fortsatt benytte Oslofjord som leietaker. Dette gjelder både konferansefasiliteter og de langsiktige hotellavtalene BCCs medlemmer og trosfeller har med Oslofjord. Avtaler om bruk inngås på markedsmessige vilkår.

Brunstadstiftelsen vil i framtiden drive virksomhet innenfor sitt ideelle formål som en del av BCC-forbundet med base ved forbundets hovedkontor i Moss, skriver de.

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion