Religion

Baptistene skal bygge ut for Høyskolen for ledelse og teologi

EIENDOM: Landsmøtet i Det norske baptistsamfunn vedtok i helgen at eiendommen på Stabekk skal bygges ut for å møte behovene til Høyskolen for ledelse og teologi.

Det var knyttet spenning til saken om utbygging av eiendommen i Michelets vei 62 på Stabekk før landsmøtet i Det norske baptistsamfunn lørdag 13. november. Bernt Nordby Skøien presenterte saken på vegne av Baptistenes Eiendomsdrift (BED) og anbefalte utbygging.

Landsmøtet gav enstemmig tilslutning til å støtte BED sitt forslag for at bygningen skal kunne tilpasses Høyskolen for Ledelse og Teologi (HLT) sitt framtidige behov. Dette melder Baptistsamfunnet på sin Facebook-side.

ENSTEMMIG: Utbyggingen av eiendommen for HLT fikk full oppslutning under stemmegivingen på landsmøtet for Det norske baptistsamfunn i helga. FOTO: Det norske baptistsamfunn

Møtet gav også tilslutning til å ta opp lån på inntil 45 millioner kroner for å kunne gjennomføre byggingen.

Høyskolen har tidligere hatt fast plass i Michelets vei 62, som er Baptistenes skolesenter, hvor baptistenes folkehøgskole, Oslofjord, ligger rett over veien i Michelets vei 55.

Nettopp på grunn av behov for utbygging flyttet høyskolen høsten 2020 til Filadelfiakirkens lokaler i Oslo sentrum.

Skolen er i en prosess for å få høyskoleakkreditering og egnede lokaler er en viktig del i dette. Når dette kommer på plass er det planlagt at skolen skal flytte tilbake til lokalene høsten 2023.

---

Høyskolen for ledelse og teologi (HLT)

  • Ble grunnlagt i 2008, men bygger på og videre­fører Baptistenes teologiske­ ­seminar, som har drevet ­teologisk utdanning siden 1910.
  • Høyskolen eies og drives i ­felleskap av Det norske­ ­baptistsamfunn og Filadelfia­kirken Oslo på vegne av Pinsebevegelsen i Norge.
  • Høyskolen holder for tiden til i Oslo sentrum, og har i høst over 260 studenter. HLT har også en avdeling i Stavanger i samarbeid med IMI-kirken.

---



Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion