Religion

Samantha Fox skal spille Gud

JULIEEVANGELIET: Juleevangeliet får en ny drakt når det settes opp i Trondheim Spektrum i desember. Rollen som Gud skal nemlig gestaltes av popikonet Samantha Fox, som håper å kunne si noe om Gud gjennom sin tolkning. Til Vårt Land har hun tidligere fortalt om øyeblikket da Gud «ble tydelig» for henne.

Det er en satirisk utgave av juleevangeliet som kommer til å by på Samantha Fox i rollen som Gud. Navnet på musikalkomedien: «Juleevangeliet – The Smash (S) hit Musikal».

I et intervju med VG forklarer Fox, som selv tror på Gud, hvorfor rollen appellerte til henne.

– Noen ser på ham som en gammel, skjeggete mann over skyene, noe som kan være skremmende. For meg er Gud en energi som er noe mye større enn vi kan forestille oss, og som bare vil spre kjærlighet, sier Fox til VG.

Nå ønsker popstjerna som hadde sitt gjennombrudd med hitsangen «Touch me», å være med og påvirke folks holdninger gjennom forestillingen.

---

Samantha Fox

  • Den 22. februar 1983 debuterte 16-åringen Samantha Fox toppløs i tabloid-avisen The Sun.
  • Fire år senere gikk hennes første singel, «Touch Me», til topps i 17 land.
  • Hun har 38 gull- og platinaplater på verdensbasis.
  • Fox er forlovet med nordmannen Linda Olsen (46), som hun vært sammen med i snart seks år.

---

– Der og da ble Gud tydelig for meg

– Verden har så mye mer toleranse og aksept nå enn for bare få år siden, ikke minst overfor mennesker som er født med feil kropp eller kjønn. Men rundt begrepet Gud er det også mye forvirring, sier Fox til VG.

For mer enn bare noen få år siden, intervjuet Vårt Land Samantha Fox om øyeblikket da Gud åpenbarte seg for henne. Det skjedde da hun ble med en venninne til en baptistmenighet i London på starten av 1990-tallet. Og hva skjedde der?

«Ja, si det! Det som skjedde, var at Gud plutselig ble tydelig for meg. Der og da bestemte jeg meg for å bli kristen,» sa Fox til Vårt Land backstage på den kristne Greenbelt-festivalen i Northampton i 1994.

Fox fortalte videre i intervjuet at det gjorde inntrykk på henne at bandet i baptistmenigheten lagde mer lyd enn hennes eget band.

Der og da kunne hun si følgende om sitt forhold til troen: «Jeg kan ikke så mye om kristen tro. Jeg er ny i kristen-gamet, men jeg vet at Jesus er i hjertet mitt.»

Fox vokste opp i England på en katolsk skole.

Vil formidle noe frigjørende

Til VG sier Fox at hun i rollen som Gud håper å kunne formidle «noe frigjørende og vakkert».

Fra det man vet om forestillingen, skal det uredde popikonet blant annet ri på en hellig ku og synge en sang titulert «I’m The Holy Gender-Bender».

Valget av Fox til å spille Gud, forklares av teatersjef og manusforfatter Mads Bones:

– Vi måtte jo ha det ultimate guddommelige! Og hvem har sagt at Gud skal være mann?, utroper Bones til VG.

Dette er ikke første gang Bones er med på oppsetninger av alternative tolkninger av bibelfortellinger. I fjor var han med og sette opp «Juleevangeliet - da #metoo kom til Bibelen», og samme året spilte han Judas i en oppsetning av Jesus Christ Superstar. Sistnevnte oppsetning havnet i søkelyset da Trøndelag Teater tok et oppgjør med sjikanerende rop som hadde kommet da Bones, i rollen som Judas, kysset skuespilleren som spilte Jesus, Olve Løseth.

Les mer om mer disse temaene:

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert er journalist i religionsavdelingen til Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion