Religion

Deltek i tv-programmet Lego Masters: – Er vane med kamera og å stå på scenen frå kyrkja

LAGKAMERATAR: Ungdomspastor Johanne Bruun Edvardsen og kommunikasjonsleiar i Filadelfia Oslo, Kjetil Bergerud Larssen, skal saman bygge Lego-kreasjonar for norske fjernsynssjåarar i haust.

Fredag 15. oktober er det premiere på fjernsynsprogrammet Lego Masters på TV 2. Programmet har gjort suksess i fleire andre land, men er no for fyrste gong å sjå i norsk drakt.

I programmet skal 16 personar fordelt på åtte lag skal konkurrere i å bygge ulike Lego-kreasjonar, og vinnarlaget sit att med ein halv million kroner i premie. Oppgåvene kan handle om å bygge høgast, sterkast eller finast.

Og blant deltakarane finn me eitt lag som kjenner kvarandre frå kyrkja.

Johanne Bruun Edvardsen gjekk i same ungdomsmiljø i Filadelfia Oslo som Kjetil Bergerud Larssen.

– Han var ein av dei store gutta, så eg har alltid visst kven han er.

– Gøy å vera skikkeleg nerd

Så då Edvardsen fann ut ho ville leite etter ein lagkamerat for å kunne bli med i Lego Masters la ho ut ein førespurnad på Instagram. Kjente ho nokon som var skikkeleg gode på å bygge lego? Etter eit lite tips frå kona til kommunikasjonsleiar Larssen, var saka i boks.

Ungdomspastor Johanne Bruun Edvardsen og kommunikasjonsleiar i Filadelfia Oslo, Kjetil Bergerud Larssen, skal saman bygge Lego-kreasjonar for norske fjernsynssjåarar i haust i programmet Lego Masters.

– Han svara på rappen: Eg er med! Og då tenkte eg berre, gurimalla, no må eg også bli med!, fortel Edvardsen, og ler godt.

Det har ho ikkje angra på.

– Det har vore kjempemorosamt, og eg har lært så mykje av dei andre. Det har vore veldig gøy å vera skikkeleg nerd, og å ha andre rundt meg som forstår kvifor Lego er morosamt, seier Edvardsen som jobbar deltid som ungdomspastor i Pinsekirken Nesodden.

Pandemi-avbrekk

Også Larssen sit att med gode opplevingar frå innspelinga som fann stad i vår.

– Det var eit så sprøtt og morosamt tilbod at eg måtte seie ja. Og det har vore kjempegøy med ein kreativ arena der me blei kjent med mange fine folk. Også var det eit veldig friskt innslag i eit pandemi-år, noko som gjorde opplevinga litt ekstra magisk.

Kommunikasjonsleiaren seier han har fått gode tilbakemeldingar frå kjente etter at det blei offentleg at han deltek i programmet.

– For å seie det med eit uttrykk frå ungdommen min så synest folk det er ganske lættis.

Og det er ingen han heller ville vore på lag med enn makker Edvardsen.

– Johanne er ein fest å vera saman med. Eg trur ikkje du finn så mange som er gøyare å ha med på noko slik.

Vane med tilskodarar

På spørsmål om det har vore nokon fordelar med kyrkjelydsbakgrunnen svarar begge legobyggjarane det same. Dei er vane med å stå på scenen og å ha kamera retta mot seg.

– Det var ikkje det skumlaste. Eg har halde ein del på med film og show i kyrkja, og me er vane med å stå på scenen begge to. Også var det så klart ein fordel at me fann kvarandre gjennom kyrkja, seier Edvardsen.

– Me kunne heller stresse med å løyse oppgåvene, enn å tenkje på at folk skulle sjå på det me gjorde, fortel Larssen.

Han har i tillegg til å ha leiarrolle i kyrkja også stått på scenen då han fram til 2017 var ein del av DJ-kollektivet Jesus loves electro.

Historieforteljing

Opphavleg leita Edvardsen etter ein lagkamerat som kunne komplettere hennar eigenskapar.

– Eg er god på det kreative, men er ikkje veldig teknisk.

Den planen gjekk ikkje heilt i boks, då ho og Larssen begge er best på kreativitet og historieforteljing gjennom dei små plastklossane.

Men i ettertid er Edvardsen fast bestemt på at det var slik det burde bli.

– Kvalitetane våre kjem fram i programmet, og er delar av kriteria dei dømmer oss etter.

Ungdomspastor Johanne Bruun Edvardsen og kommunikasjonsleiar i Filadelfia Oslo, Kjetil Bergerud Larssen, skal saman bygge Lego-kreasjonar for norske fjernsynssjåarar i haust i programmet Lego Masters.

God avkopling

For Edvardsen var det ein mangel på noko å ynskje seg til jul for fem år sidan som revitaliserte Lego-interessa. Då ho fekk eit sett med Lego fann ho ut at det fekk ho til å kople heilt ut.

– Det er heilt fantastisk. Etter det har eg bruka sparepengane mine på lego, fortel Edvardsen som studerer tenestedesign på fulltid.

Og for å motivere seg sjølv til å gå på tur har ho utvikla eit belønningssystem, der kvar kilometer betyr ein tier til Lego.

– Det er veldig moro heilt til eg kjem på at pengane framleis må koma frå mi eiga lomme, humrar studenten.

For Larssen kom interessa tilbake etter at han fekk barn sjølv. No trur han sonen på fire vil fylgje med på kva byggverk faren får til på TV.

Mange norske talent

Det er Erik Solbakken som skal vera programleiar for serien som går over ti episodar utover hausten.

– Det skal frykteleg mykje til for å ikkje la seg imponere over kva denne gjengen får til. At det bur så mange talentfulle Lego-byggarar her til lands hadde eg ikkje trudd, seier Solbakken i ei pressemelding.




Les mer om mer disse temaene:

Marit Mjølsneset

Marit Mjølsneset

Marit Mjølsneset er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion