Religion

Runar Søgaard må i fengsel

PREDIKANT: Anken til den svenske høyesteretten førte ikke fram for den norske kjendispredikanten Runar Søgaard. Nå må han i fengsel i over ett år.

Kjendispredikant Runar Søgaard ble i juni dømt til ett år og åtte måneder fengsel for skatteunndragelse og bokføringsbrudd. Søgaard anket da saken til den svenske høyesteretten.De har nå bestemt seg for å la dommen bli stående. Det skriver VG og Expressen.

I dommen, som kom fra Hovrätten (tilsvarende norsk lagmannsrett), ble også den tidligere predikanten ilagt også forbud mot å drive forretningsvirksomhet i fem år, regnet fra dagen han først ble dømt i den svenske tingretten.

---

Runar Søgaard

  • Norske Runar Søgaard ble for alvor et kjent da han giftet seg med popstjernen Carola Häggkvist i 1990. Paret gikk fra hverandre i år 2000.
  • I kristelig sammenheng ble han også kjent for sin tilknytning til menigheten Livets ord. Han har tidligere virket som predikant.
  • Søgaard har siden slått seg opp som ledelseskonsulent og deltatt i TV-programmene Farmen kjendis (2019) og Camp Kulinaris (2020).

---

– Sjokkert

– Jeg er ganske sjokkert, sier Søgaard til VG.

I et Facebook-innlegg langer han ut mot det svenske samfunnet.

«Min egentlige forbrytelse: Jeg er Runar Søgaard, en høylytt, kristen opponent til det som foregår i vårt stadig mer sentraliserte samfunn», skriver han.

Han skal også ha kommet med liknende utsagn i et personlig brev til svensk høyesterett. Brevet ble sendt i forbindelse med anken.

Ifølge Aftonbladet skrev Søgaard i brevet at han som kristen alltid har stilt høye moralske krav til seg selv.

«Så også i dette tilfellet. Derfor kan jeg ikke se at jeg har begått noen kriminell handling, så langt min kunnskap om det juridiske strekker seg.»

Dette handler saken om

Det var i 2017 at Søgaard og en slektning ble tiltalt for å ha unnlatt å bokføre over ti millioner svenske kroner i regnskapsårene 2013 til 2016, skriver VG.

Da saken først var oppe i tingretten ble Søgaard dømt for tre alvorlige bokføringsforseelser og 20 skattelovbrudd.

Ifølge Aftonbladet har Søgaard hevdet at en person utenfor bedriften har ansvaret for den feilaktige bokføringen, som rettsprosessen har dreid seg om.

Søgaard er dømt til fengsel for økonomisk kriminalitet tidligere. I 2015 ble han dømt til to måneders fengsel, som han sonet med fotlenke, ifølge VG.

Les mer om mer disse temaene:

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert er journalist i religionsavdelingen til Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion