Religion

Ektepar siktet for grov tvang - skal ha forsøkt på demonutdrivelse

Politiet mener ekteparet på Østlandet har forsøkt å drive onde ånder ut av kroppen til en kvinne som bodde hos dem. Politiet bekrefter at de er kjent med at de siktede tilhører et religiøst miljø, skriver VG.

Et ektepar på Østlandet er siktet for grov tvang, etter at de skal ha gjort flere forsøk på demonutdrivelse fra kroppen til en kvinne som bodde hos dem, skriver VG.

Ifølge VGs opplysninger gjennomgikk kvinnen flere såkalte demonutdrivelser i de ni månedene hun bodde hos ekteparet. Ekteparet ble først varetektsfengslet, men senere løslatt. «Behandlingen» skal ha sammenheng med ekteparets kristne tro, etter det VG kjenner til.

– Ekteparet er fremdeles siktet for grov tvang etter straffeloven § 252. Siktelsen omhandler bruk av grov tvang overfor kvinnen i en periode på rundt 9 måneder. De straffbare forholdene skal ha funnet sted i de siktedes bopel, sier politiadvokat Eldbjørg Håkonsen Martinsen til VG.

Politiet vil ikke kommentere opplysningene om demonutdrivelse, men bekrefter at de er kjent med at de siktede tilhører et religiøst miljø. Martinsen bekrefter også at det etterforskes om religion er knyttet opp mot straffbare forhold.

Mannens forsvarer sier den siktede mannen samarbeider med politiet og at han ikke har noe å skjule.

– Vår klient er klar på at han aldri har ment å gjøre noe galt. Alt som er gjort har vært i beste mening. Han har kun ønsket å hjelpe et medmenneske, sier mannens forsvarer, Ketil Magnus Berg, til VG.

Anders Green forsvarer den siktede kvinnen. Han ønsker ikke å kommentere saken overfor VG. Astrid Røkeberg er den fornærmede kvinnens bistandsadvokat. Heller ikke hun ønsker å kommentere saken overfor VG.

Les mer om mer disse temaene:

Eira Lie Jor

Eira Lie Jor

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion