Religion

Har blitt kritisert for å spre konspirasjonsteorier – nå beklager Svein-Magne Pedersen

KORONAVAKSINE: Etter å ha spredd konspirasjonsteorier om koronavaksinen i en rekke innlegg, beklager evangelisten Svein-Magne Pedersen måten han har uttalt seg på. Men han står fremdeles for vaksinemotstanden.

Den kjente helbredelsespredikanten Svein-Magne Pedersen har fått krass kritikk for å spre konspirasjonsteorier om koronavaksinen.

I et ferskt Facebook-innlegg beklager Pedersen måten han har ytret seg på.

«Jeg graver ned stridsøksen og beklager harde ord og vendinger i denne saken. Unnskyld til alle fra en evangelist som har som mål: å vinne verden med Jesu kjærlighet og evige sannheter som eneste våpen», skriver han.

Pedersen sier likevel at han står for advarslene han har gitt mot vaksinen. Når han beklager ytringene sine, er det fordi hans «kall som evangelist er å vinne mennesker for Gud og elske alle, på tross av ulike syn». Pedersen skriver videre at «I min iver for denne saken har jeg gått for langt», og han beklager «at det har vært med på å splitte oss troende - og til en viss grad også andre».

Det var Dagen som omtalte nyheten først.

Her kan du lese innlegget i sin helhet:

Denne uken omtalte Vårt Land og flere andre medier Pedersens uttalelser om koronavaksinen.

«Hvis du ønsker å leve, hold deg langt unna sprøyta. Ikke la dine barn bli hjerte-, hjerne- og lungeskadet med giften», skrev Pedersen i et innlegg på Facebook. Tidligere har han også omtalt vaksinen som «luresprøyta» og hevdet at «Myndighetene har tatt kontroll over kropp og sjel på mange – uten at folk helt vet hva det innebærer».

Det har fått mange til å reagere, blant annet pastor Sten Sørensen i Misjonskirken Stavanger.

– Det er et hån mot de døde og de som er blitt syke. Det er også respektløst ovenfor legevitenskap og leger som har som den høyeste etikken å redde menneskeliv, sa Sørensen til Vårt Land tidligere denne uken.

Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion