Religion

Mener det var galt av håndballag å overnatte på Oslofjord Convention Center

TØNSBERG: Treneren for håndballaget Flint, Sølve Sundrehagen, mener det er problematisk at deltakerne i en turnering overnattet på Oslofjord Convention Center. Grunnen? Homofilisynet til Brunstad Christian Church.

- Hvilke vurderinger har beslutningstakerne gjort for å skape trygge arenaer for sine skeive ungdommer? spør håndballtrener Sølve Sundrehagen i Tønsberg Blad. Treneren reagerer etter en rekke håndballag overnattet på Oslofjord Convention Center under Skjærgårdslekene i helgen.

Kjernen av problemet ligger i at Oslofjord Convention Center (OCC) er eid av eid av Brunstadstiftelsen, som videre er opprettet av Brunstad Christian Church (BCC). Sundrehagen mener BCC har et problematisk syn på homofili.

Sundrehagen ønsker å stille beslutningstakerne i Nøtterøy Håndball til ansvar. Klubben deltok i Pride-måneden, men kun to måneder senere oppfordret de ifølge Sundrehagen lag til å overnatte på Oslofjord.

– Hvilke vurderinger har de gjort når det gjelder inkludering? spør han.

Oslofjord Convention Center

Har ikke oppfordret noen

Daglig leder i Nøtterøy Håndball, Roger Meyer, sier imidlertid til Tønsberg Blad at de ikke har oppfordret til å overnatte på Oslofjord. Det er lagene selv har bestemt selv, sier han.

85 prosent av deltakerne på Skjærgårdsleken endte opp med å overnatte på Oslofjord, skriver Tønsberg Blad.

Meyer presiserer videre at det var opplyst i invitasjonen til lagene at det pågår en konflikt mellom Norges Håndballforbund og Oslofjord.

Boikott fra Håndballforbundet

Problemstillingen er nemlig ikke ny. Det stormet rundt OCC etter at Norges Håndballforbund i januar 2020 vedtok at alle håndballkamper skal flyttes fra OCC og Oslofjord Arena.

---

Oslofjord Convention Center

  • Oslofjord Convention Center er et kommersielt konferansesenter som ligger i Melsomvik i Sandefjord kommune i Vestfold. Det stod ferdig sommeren 2004.
  • Fra november 2013 har senteret blitt bygd ut, blant annet med hotell og flerbrukshall. Oslofjord Arena åpnet offisielt høsten 2019. Dette har kostet 3,6 milliarder kroner.
  • I januar 2020 vedtok Norges Håndballforbund at alle håndballkamper skal flyttes fra Oslofjord arena. Årsaken er at anleggets eies av Brunstadstiftelsen, som i 2002 ble opprettet av Brunstad Christian Church (BCC). Håndballforbundet mener BCCs konservative samlivssyn strider mot idrettens verdier.

Kilde: Wikipedia og Vårt Land.

---

Nå blusser diskusjonen opp igjen. Ikke fordi kamper ble spilt på Oslofjord, men fordi flere håndballag valgte å overnatte i lokalene og Nøtterøy håndballklubb – som bruker anlegget til trening – la til rette for OCC som et overnattingsalternativ.

OCC svarer: – Alle er velkomne

Da Vårt Land tok kontakt med OCC henviser de tilbake til samme svar de ga Tønsberg Blad.

«Oslofjord Convention Center er et frittstående AS og et sted der alle er velkomne uavhengig av kjønn, etnisitet eller legning, og der vi praktiserer nulltoleranse for diskriminering», skriver de i en mail.

De mener kritikken Sundrehagen kommer med rammer mange ansatte hardt, og kjenner seg ikke igjen. De forsikrer om at Oslofjord Convention Center jobber for inkludering.

Samtidig bekrefter OCC at de er eid av Brunstad Christian Church, men avkrefter at de «sponser» trossamfunnet av den grunn.

Les mer om mer disse temaene:

Geir Magne Staurland

Marit Mjølsneset

Marit Mjølsneset

Marit Mjølsneset er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion