Religion

Økning i antall ikke-religiøse i USA avtar

USA: En ny undersøkelse viser at andelen amerikanere som identifiserer seg som ikke-religiøse, «unaffiliated», har gått litt ned.

I flere år har meningsmålingsbyråene Public Religion Research Institute (PRRI) og Pew Research Center rapportert om veksten av amerikanere som identifiserer seg som ikke-religiøse, «unaffiliated». Det vil si amerikanere som ikke identifiserer seg med en bestemt religion og inkluderer ateister og agnostikere.

Nå ser denne trenden ut til å avta litt, viser den nye undersøkelsen utarbeidet av PRRI. Imidlertid viser undersøkelsen at det fortsatt er flere amerikanere som beskriver seg som ikke-religiøse enn knyttet til en bestemt religion, melder The Christian Post.

Detaljert data om amerikansk religiøs tilhørighet

Undersøkelsen er basert på telefonintervjuer med 50 334 amerikanere gjennom hele 2020, og er en del av en større rapport om religioner i USA. Rapporten baserer seg på intervjuer med mer enn 500 000 amerikanere mellom 2013 og 2020, og viser den skiftende dynamikken i amerikansk religiøs tilhørighet på tvers av geografi, rase og etnisitet, alder og politisk tilhørighet det siste tiåret.

Ifølge PRRI, gir rapporten de mest detaljerte dataene om amerikansk religiøs tilhørighet siden U.S. Census Bureau sist samlet inn lignende data i 1957.

Flest ikke-religiøse blant unge amerikanere

I 2006 identifiserte 16% av amerikanerne seg som ikke-religiøse. I 2018 økte antall ikke-religiøse til 25,5%, men gikk ned til 24% i 2019. I 2020 var det 23,3% som identifiserte seg som ikke-religiøse.

Selv med denne lille nedgangen utgjør ikke-religiøse amerikanere en større andel av den amerikanske befolkningen enn de tre største religiøse gruppene i USA.

Av de som identifiserer seg som ikke-religiøse, er det flest blant unge amerikanere, viser undersøkelsen.

Religiøst mangfold

Undersøkelsen viser også at de mest religiøst mangfoldige fylkene i USA er Kings County og Queens County i New York, Montgomery County i Maryland og Navajo County i Arizona.

Det religiøse mangfoldet er minst i sør-statene og på landsbygda, og det er i Mississippi og Alabama at man finner de minst religiøst mangfoldige fylkene i USA.

Les mer om mer disse temaene:

Sarah Hervé

Sarah Camille Hervé

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion