Religion

Vatikanet vil stoppe anti-homofobi-lov

MOBILISERER: Italia kan komme til å kriminalisere homofobi. Det bekymrer Den katolske kirke, som frykter det vil gå ut over tanke- og religionsfriheten.

Siden november har en ny lov vært på trappene i Italia: Å forby hatprat mot LHBTQ+-personer, kvinner og mennesker med funksjonshemming.

Loven vil være en utvidelse av en allerede eksisterende lov mot rasisme, som straffer vold, hat og diskriminering med fengsel i opptil fire år. Men loven har møtt politisk motstand, blant annet fra ytre høyre. Nå melder også Den katolske kirke sin bekymring, skriver The Guardian.

I et brev levert av den britiske erkebiskopen Paul Richard Gallagher, Vatikanets «utenriksminister», blir det skrevet at deler av lovgivningen bryter med en avtale mellom Italia og Den katolske kirken fra 1920. Den skulle sikre frihet og rettigheter for kirken. Anti-homofobi-loven setter disse i fare, heter det i Vatikanets brev.

Frykter nasjonal dag tvinger arrangement

Lovforslaget truer kirkens organisasjonsfrihet og tankefrihet, lyder Vatikanets bekymring. Ifølge den italienske avisen Corriere della Sera frykter kirken at privatskoler kan tvunget til å holde arrangementer som en del av opprettelsen av en nasjonal dag mot homofobi.

Dette er første gang kirken har gjort noe slikt, ifølge Robert Mickens, redaktøren i den engelskspråklige utgaven av den katolske avisen La Croix.

– De bekymrer seg for å bli bøtelagt for hatefulle ytringer, sier Mickens.

Den høyreorienterte pressen i Italia har valgt å dekke loven ved å referere til anvendelsen av anti-homofobi-lover i andre land.

– Absurde eksempler har blitt brukt til å si: «Se, dette er hva som kommer til å skje hvis loven trer i kraft i Italia», sier Mickens.

De bekymrer seg for å bli bøtelagt for hatefulle ytringer

—  Robert Mickens

Les mer om mer disse temaene:

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen

Sarah Hervé

Sarah Camille Hervé

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion